Ăștia de se autointitulează liberali au două obsesii mari și late: venerarea privaților și afacerile. La ei absolut totul, de la politică și până la viață socială, cultură, sănătate etc. se reduce la economie și afaceri.
Recent liberalul Cîțu de la finanțe a declarat că guvernul intenționează să reducă bugetele de la Educație și Sănătate deoarece prioritatea absolută sunt privații, pentru că doar ei produc bani în economie. Înainte de a continua, vreau să spun doar atât: Nea Cîțule, preaiubiții tăi privați produc un penis în economie, dacă nu au angajați sănătoși, educați și bine pregătiți profesional!
Premisa greșită de la care pleacă liberalii este aceea că indivizii într-o societate au o înclinație naturală către afaceri și că toată viața unei societăți se poate rezuma la economie. După mintea lor, dacă lași oamenii să zburde liberi pe câmpiile liberale ale democrației, primul lucru de care se vor apuca este să își deschidă o afacere.
Dar ce înseamnă de fapt o afacere și ce abilități presupune? Ca să ai succes în afaceri, indiferent de domeniul în care activezi, trebuie să știi cum să vinzi și cum să cumperi, adică să te pricepi la negustorie. Numai că această abilitate o au numai un număr redus de persoane și tradiția negustoriei este prezentă numai la anumite popoare sau etnii. De exemplu, noi românii suntem la bază un popor de agricultori și păstori, nu avem în sânge negustoria și nici o tradiție în acest sens.
Oamenii sunt diferiți și există o mare diversitate de talente și înclinații în cadrul unei națiuni. Unii au înclinații tehnice, sunt meșteșugari, inventatori, alții sunt înclinați spre știință și cercetare, altora le place să îi învețe pe ceilalți și sunt buni pedagogi, alții au înclinații artistice, pot deveni cântăreți, actori, pictori, alții pot fi mari sportivi, buni polițiști, militari, medici etc. Deci nu pot deveni toți afaceriști și poate nici nu își doresc acest lucru.
Dacă ne uităm cum stau lucrurile în practică, doar maxim 20% din locuitorii unei țări au priceperea și curajul să înceapă o afacere și din aceștia doar 5% au succes și reușesc să se mențină pe piață în următorii ani. Prin urmare, restul de 95% vor fi obligați să își câștige existența prin muncă salariată sau activități independente. Așadar, simpaticii de liberali fac politici și programe guvernamentale doar pentru 5%, hai 10% cu indulgență, din populație, iar pe restul de 90% îi lasă în plata Domnului??? Și pe urmă la alegeri vor să fie votați de majoritatea poporului?! Păi, ce-ai făcut Bobiță?