Să repeți același lucru la nesfârșit și de fiecare dată să te aștepți la alt rezultat, poate fi una din definițiile prostiei umane. De 31 de ani românii fac proteste și de fiecare dată cred că, dacă ar ieși în stradă mai multă lume, atunci soarta României s-ar schimba și asta în condițiile în care, oricât de mulți naivi au ieșit să strige împotriva stăpânirii nu s-a schimbat nimic, ba dimpotrivă lucrurile au mers din rău în și mai rău.
O explicație pentru acest comportament stupid și irațional ar putea fi aceea că mulți încă mai trăiesc cu iluzia că în decembrie 1989, regimul lui Ceaușescu a fost răsturnat ca urmare a ieșirii poporului în stradă. De fapt spectacolul naivilor din stradă, regizat din umbră de securiști și executat de către secretarii de partid și acoperiții din fabrici, a fost doar un paravan în spatele căruia trădătorii lui Ceaușescu din PCR, Securitate și Armată au executat lovitura de stat panificată și supervizată de puterile străine. Spun aceste lucruri, nu din auzite sau văzute pe Internet, ci din ceea ce am văzut și trăit atunci.
Revenind în actualitate, sunt convins că este o mare naivitate să crezi că poți înlătura un guvern și schimba un sistem doar prin proteste pașnice și petiții online. Să crezi că guvernanții îşi vor da demisia speriați de protestele paşnice, e ca şi cum ai crede că ciobanul s-ar lăsa de meserie, speriat de behăitul oilor.
De fapt chestiunea aceasta cu protestele pașnice, activismul social, eroii providențiali salvatori ai națiunii, precum Șoșoacă, Ovidiu Grosu, Corneliu Vadim Tudor sau Traian Băsescu, nu sunt o invenție românească. Este vorba de o tehnologie de control social numită ”disiparea nemulțumirii” și a fost creată de serviciile secrete și marii gânditori ai Ocultei în SUA în anii ’60 – ’70, pe baza unor studii mai vechi ale creierelor luminate de la Institutul Tavistock, cum ar fi de exemplu cele ale lui Kurt Lewin.
Decât să interzică protestele și manifestările publice ale nemulțumirilor și urii cetățenilor față de guvernanți și sistemul de exploatare capitalist, riscând să genereze explozii sociale pe principiul oalei sub presiune, sau mai rău, profitând de acumularea tensiunilor sociale, anumite persoane, mai abile și mai inteligente, să îi organizeze pe oameni și să înceapă acțiuni concrete de schimbare a sistemului, manipulatorii oculți au ajuns la concluzia că este mult mai eficient ca populația să fie lăsată să își manifeste furia și nemulțumirile, să ”își descarce nervii”, dar într-un cadru controlat și dirijat, cu ajutorul unor lideri providențiali ”din popor”, atent selecționați și pregătiți din umbră de servicii sau cel puțin manipulați din umbră, fără ca ei să realizeze acest lucru. Important era ca, după fiecare protest, cetățenii astfel răcoriți să plece frumos acasă, să deschidă o bere, să se așeze pe canapea și să se uite la meciuri sau cele mai noi seriale de pe rețeaua de cablu TV.
Au schimbat viața americanilor de origine africană personaje precum Martin Luther King sau Malcolm X? Probabil că da. Cum?! A apărut o nouă categorie socială, aceea a negrilor bogați și influenți care sunt folosiți azi ca instrumente de către Ocultă, dar cea mai mare parte a afro-americanilor continuă să se lupte cu sărăcia, mizeria, drogurile, alcoolismul și bolile venerice, să populeze pușcăriile și să moară de tineri în conflicte armate.
Noi l-am avut în România pe Corneliu Vadim Tudor, care în planul divertismentului și circului politic era foarte activ și talentat, dar în planul acțiunilor concrete foarte timid. Apoi a urmat impostorul și demagogul Traian Băsescu, care, deși a fost și este unul din marii artizani ai distrugerii economiei și societății românești a avut și încă are destui admiratori pe motiv că e de-al nostru: e bețiv, curvar, tupeist și bun de gură, pentru că le-o zicea lui Năstase, Iliescu și PSD-iștilor în emisiuni pe la TV, pentru că a condamnat comunismul etc. I-am mai avut apoi și pe Bogdan Diaconu sau Liviu Pleșoianu, dar cu un impact social mult mai redus.
Acum văd că în mare vogă este Diana Iovanovici Șoșoacă, fostă simpatizantă #rezist, Laura Codruța Kovesi și care spunea pe Facebook, cu referire la elevi, înainte să devină idolul naționaliștilor ortodocși, că, citez, ”notele bune se iau dacă înveți, nu dacă atingi morți putreziți”. Mulți naționaliști de carton, fanatici, au prins curaj pe pe rețelele de socializare, agățați fiind de, sau ascunși sub fusta sa și speră că această Ioana d’Arc de România îi va conduce într-o ”nouă revoluție”. Dar poate cineva, cu inteligență măcar de nivel mediu, să creadă că doar pusul poalelor în cap în Parlament și circul filmat pe la proteste în stil Floricica Dansatoarea, pot schimba sistemul din România???
Schimbările în bine la nivel politic și social s-au făcut în istorie întotdeauna numai de către Elite (elitele naturale nu cele oculte) și numai prin violență extremă și vărsare de sânge. Și când spun asta nu mă refer numai la Revoluția Franceză sau la Revoluția Bolșevică din Rusia, revoluții care au fost din păcate pe agenda Ocultei Globaliste, ci și la evenimente mai recente. Oare câtă lume din România a auzit sau își mai amintește de revolta populară anticomunistă din Ungaria din 1956? Înainte ca în luna noiembrie a acelui an tancurile sovietice să înăbușe în sânge protestele populare, rebelii au reușit să prindă câțiva lideri comuniști, i-au legat de copaci, i-au stropit cu benzină și le-au dat foc. Doar așa se poate băga frica în guvernanți, nu cu scandări anemice, pancarte, discursuri exaltate și răgușite ale unor ”actori”, rostite în Piața Universității prin stații audio și boxe închiriate și totul cu aprobare de la Primărie. Cred că numai este nevoie să adaug faptul că, în timp ce niște amețiți scandează lozinci obosite în piețele din centrul Bucureștiului, duminica Iohannis e pe pârtie la schii, Cîțu cine știe pe unde trage pe nas, iar parlamentarii sunt cu amantele la shopping, pe la Milano sau Paris!
Asta nu înseamnă că vă îndemn acum la tot felul crime și astfel de atrocități, dar vreau să înțelegeți realitatea și să nu vă faceți iluzii, crezând că niște spectacole de bâlci regizate de servicii, având în prim-plan tot felul de personaje histrionice, pot schimba sistemul actual, impus din afară și soarta României.
PS 1: Corporațiile japoneze au aplicat în mod creativ această metodă a disipării nemulțumirii, începând cu anii ’70, plasând la intrarea în sediile și punctele de lucru a unor manechine reprezentându-l pe manager sau patron. Angajații frustrați, nervoși și nemulțumiți putând să îl înjure, să-l scuipe, să îl lovească și să îi spună tot ce are pe suflet, după care, regăsindu-și calmul și echilibrul zen, specific asiaticilor, să mai presteze încă minimum 12 ore pe plantația de sclavi moderni.
PS 2: După ce am publicat acest articol, au apărut unii care spun că prin proteste, dacă nu se poate schimba sistemul, măcar putem arăta guvernanților ce nemulțumiri avem. Acestor naivi vreau să le aduc la cunoștință că autoritățile nu au nevoie ca populimea să iasă în stradă pentru a afla care este starea națiunii. Există o armată de angajați din servicii, sociologi, statisticieni, psihologi, care fac rapoarte, sondaje, statistici și studii pe baza cărora cei aflați la putere pot afla în detaliu care sunt nemulțumirile populației, care este intenția de vot, cine vrea să se vaccineze și câți vor să se vaccineze, cât de mult s-au acumulat tensiunile în societate și ce efecte pot genera acestea etc. Nu e nevoie să iasă fraierii în stradă și să strige pentru ca Statul să afle care le sunt nemulțumirile și problemele.
Articolul este de apreciat. Dar mai mult de atât trebuie apreciat autorul. Prin miting-uri și alte evenimente de stradă, li se oferă maselor asa zise „supape de refulare”. Într-adevăr nimic nu-i sperie pe cei din clasa conducătoare, cu excepția cazurilor violente apărute în mod intempestiv. Cum a fost cazul lui Talaat Pașa, călăul armenilor, deși nu sunt sigur că este cel mai potrivit exemplu!
Remarc în articol menționarea clasei de negrii bogați și cu influență (atât cât le este îngăduit)!
Nu cred că mai există Stat în lume care să nu aibă o clasă privilegiată folosită ca instrument, indiferent de situația Statului respectiv! Și țările africane au bogați. Și Mongolia are bogații săi, etc! Fără bogații locali, zonele respective nu ar putea fi controlate eficient.
Da, așa e!
Da, concret, care sunt faptele sau ce au schimbat concret acesti „revolutionari”? vorbe, circ mediatic da, in rest, concret, realizari? s-a schimbat ceva in RO de 31 ani incoace? in afara de rau si mai rau? Se pare ca nu. Deci, par a fi „propagandisti de serviciu”/opozitia controlata
Am aruncat totodata o privire, de curiozitate, pe paginile FB ale „luptatorilor oficiali contra Ocultei iluminati” : Sosoaca, Grosu, Dan Chitic, Pompiliu Diplan, Cristian Alexandrescu, Oana Lovin, Iosefina Pascal. In afara de job-urile oficiale ale unora ca Sosoaca (avocat si senator), O.Grosu (jurist, presedinte de partid), D.Chitic (avocat), I.Pascal (jurnalist), restul nu stiu ce job au sau din ce isi platesc efectiv facturile, pentru ca sa ai timp, chiar daca ai un job oficial, sa faci zilnic sau aproape zilnic live-uri pe FB, youtube, proteste in strada, aparitii tv, etc se pune intrebarea simplista : cand mai muncesc (in job urile oficiale) oamenii astia? sau, in realitate, job ul lor (primar) este de propagandist de serviciu/influencer politic? pentru ca atunci se explica totul ..
Cu sau fără voia și știrea lor, aceștia sunt doar actori într-o piesă, manipulați din umbră de stăpânii adevărați ai României.
@ Dan Tanasescu – cine sunt „stapanii adevarati ai RO”, dupa dvs?
@Maria: Puterile străine, băncile și corporațiile.
Da, asa ma gandeam si eu…saraca tara bogata, care a ajuns o colonie jefuita zilnic….
„Să crezi că guvernanții îşi vor da demisia speriați de protestele paşnice, e ca şi cum ai crede că ciobanul s-ar lăsa de meserie, speriat de behăitul oilor.”
100% adevarat. Asta incerc sa explic si eu boivacilor dar n-am cui.
Prin proteste pasnice nu schimbi nimic, ci doar ajuti la statistici care apoi se transforma in masuri preventive, adica eliminarea oilor negre.
Bineinteles ca o schimbare la noi nu se va produce decat cu suport din afara, ce rezulta in suport al unui nr minim necesar de servicii/structuri interne.
Dar cand se ajunge la ceva extrem de rau, poate schimbarea are o mica sansa sa rezulte in ceva mai bun, desi ’89 ne-a demonstrat exact contrariul.
Deci ne riscam?
Pai hai sa vedem logica:
– daca nu facem nimic e din ce in ce mai rau; deci ajungem la un inevitabil cu un singur rezultat
– daca realizam o schimbare, exista si o mica sansa (chiar daca foarte mica) sa iasa ceva mai bine
Concluzie: ceva cu probabilitate foarte mica e totusi mai mare ca zero. Deci riscam.
Ne-o luam iar, aia e, reincercam peste alti zeci de ani.
Tactica de acaparare a nemultumitilor este intr-adevar foarte veche, mult mai veche decat se crede. Cititi ultimul meu articol despre „Reteaua Romaneasca” sa vedeti un exemplu concret asa ceva, pe parte online.
@Maria, daca avem salariul d-nei Sosoaca stateam si eu toata ziua sa ma plimb sa colectionez amenzi ilegale. Neavand-ul, m-am limitat la a ma lua in limita bunului simt de „organele” abuzive. Cum? Foarte simplu: cu pix, agenda si notand tot.
nu sunt de acord cu violenta. Spuneai de revoluția din Ungaria și cu acei lideri comuniști arși de vii.
De ce nu spui și de Mahal a Gandhi care prin NON-VIOLENTA a alungat englezii din India
A alungat englezii din India, dar India a rămas în continuare colonie britanică.
@Dan Tănăsescu
Ai gânduri violente, trebuiești a fi vaccinat :))