Cum ești manipulat fără să realizezi

By | 19 septembrie, 2021
Distribuie prietenilor!

În continuare, prin „Sistem” mă voi referi la Oligarhia Bancaro-Corporatistă, care controlează omenirea prin intermediul sistemului financiar și mass-media.

Există pe Internet și în special pe rețelele de socializare mulți naivi, care cred că sunt luptători anti Sistem, dar în realitate sunt unelte prin care Sistemul își pune în aplicare agenda fără ca aceștia să realizeze că de fapt sunt manipulați.

Mulți utilizatori de Internet, fie luptători anti Sistem sau nu, trăiesc cu sentimentul că mediul online este unul liber, în care ei se pot exprima fără limite, pot influența pe alții, pot pune țara la cale, pot iniția mișcări care să schimbe lumea și poate cel mai important, de acolo pot afla Adevărul.

Nimic mai departe de adevăr! Internetul 2.0 și social media au fost create de Sistem pentru a servi ca instrumente de monitorizare, control și modelare a comportamentului, emoțiilor, gândirii și opiniilor maselor și indivizilor. Internetul și interacțiunea cu rețelele de socializare sunt cele care îți influențează gândurile, emoțiile, limbajul și atitudinile într-o manieră în care ai impresia că totul vine de la tine și se bazează pe alegerile personale.

Dacă vezi un articol distribuit pe Facebook și îl distribui și tu, asta înseamnă că Sistemul dorește ca acel articol să fie citit și distribuit. Sistemul stabilește cât, cum și la cine ajunge informația distribuită pe social media sau ce apare în rezultatele căutărilor pe Google.

Manipularea se realizează în principal prin limbaj și prin crearea de idei/concepte/meme inventate și lansate de specialiștii Sistemului. Chiar și cei care se cred „treziți”, „suverani”, „ieșiți din Matrix” etc. folosesc limbajul, conceptele și sloganurile Sistemului, contribuind astfel la îndeplinirea agendei sale.

Aș putea să dau zeci de exemple de termeni artificiali și concepte fabricate de Sistem pentru a crea „noi realități” și „noi normalități”, dar mă voi opri doar la câteva dintre cele mai relevante și de actualitate.

Pe locul întâi aș pune cuvântul „heterosexual”. Este ceva total artificial, așa ceva neexistând în realitatea obiectivă. În natură există doar sexualitatea normală, aceea între indivizi de sexe diferite, iar restul comportamentelor sunt deviații și perversiuni. Sistemul însă vrea să ne inoculeze ideea că sexualitatea naturală este doar o categorie din ceva mai amplu, din care fac parte și comportamentele deviante, care ar fi la fel de naturale și normale ca și „heterosexualitatea”. Și astfel homosexualitatea este redefinită ca opoziție dialectică la heterosexualitate, când de fapt ea nu este o formă de sexualitate, ci o perversiune. În ultimul timp s-a mers și mai departe, sugerând ideea că heterosexualitatea ar fi o perversiune și celelalte comportamente „normalitatea”.

Cred că ați prins ideea de bază a magiei limbajului: se inventează cuvinte și concepte noi, pentru a crea realități noi sau pentru a modifica realitatea curentă.

Un alt termen la modă în aceste zile este acela de „anti-vaccinist”/”antivaxxer” sau „nevaccinat”. Se încearcă crearea unui conflict în cadrul societății, aceasta fiind împărțită în băieții răi și neascultători, care se opun binelui general și progresului – folosiți pe post de țap ispășitor pentru toate ticăloșiile și eșecurile Sistemului – și băieții buni și ascultători care se vaccinează și primesc și recompensa libertății, adică „pașaportul verde”. Conflictul este creat prin faptul că anti-vacciniștii sunt făcuți responsabili pentru toate suferințele vaccinaților rezultate în urma ticăloșiilor și eșecurilor Sistemului.

Un caz interesant îl reprezintă termenul „proteste”. Ați observat că este folosit în mod exclusiv până și de cei mai înverșunați luptători online anti Sistem? Ați auzit pe cineva îndemnând lumea să iasă în stradă la revolte, răscoale, luptă, război etc.?! Nu, pentru că propagandiștii Sistemului ne-au spălat creierele cu protestele, manifestațiile pașnice, civilizația și democrația.

Dar de ce îi convine Sistemului să facem proteste și nu răscoale? Simplu, pentru că protestul este o atitudine infantilă față de abuzurile autorităților. Imaginați-vă un copil care se joacă la calculator și părintele îi spune să termine pentru că e ora de culcare și îl trimite în camera lui. Ce face copilul?! Protestează!!! Țipă bate din picior, se tăvălește pe jos, plânge… după ce își consumă energia și obosește în final va ceda voinței părinților și va merge la culcare.

Cam așa vrea Sistemul să fim: să gândim, să simțim și să ne comportăm ca niște copii pentru ca cei aflați în vârful piramidei puterii să ne poată manipula, controla și exploata mai lesne.

3 păreri la “Cum ești manipulat fără să realizezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge