Criza alimentelor, noua sperietoare mondială

By | 6 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Înclin tot mai mult să cred că organizaţiile cu tentă globalistă, precum O.N.U. sau O.M.S., nu au altă ocupaţie decât să inventeze şi să propage în mass-media, tot felul de crize şi teorii alarmiste care sugerează constant, că ceva anume ar ameninţa întreaga omenire.

În ultimii ani am avut parte de tot felul de crize, mai mari sau mai mici. De la criza petrolului, criza financiară globală, gripa porcină, criza încălzirii globale, suprapopularea planetei, exploziile solare, planeta Nibiru sau nu-ştiu-ce asteroid care ar urma să ciocnească Terra, am ajuns acum la criza globală a alimentelor.

Explicaţia crizei alimentare, care a avea ca efect creşterea preţului „coşului zilnic” alimentar, ar fi conform unor „specialişti”, (în dezinformare?) scăderea producţiei alimentare la nivel global şi schimbările climatice.

Foarte bine, dar atunci de ce UE subvenţionează producătorii agricoli din Europa pentru a nu produce anumite alimente, sau de ce fermierii americani sunt finanţaţi de guvern pentru a nu cultiva terenuri întinse şi a le reda sălbăticiei?! Şi de ce producţia agricolă a ajuns să fie controlată de câteva corporaţii-monopol, care fac legea pentru micii producători?

Referitor la România, care după câte am auzit va fi şi ea afectată de criza alimentară (nici nu se putea altfel!), am auzit de curând un invitat al unei emisiuni TV, persoană oficială, care spunea că 25% din terenurile agricole ale ţării sunt deja cumpărate de străini, iar Uniunea Europeană ne recomandă să vindem şi restul „celor care ştiu să facă performanţă”. Asta în condiţiile în care România este pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte suprafaţa terenurilor arabile, după Franţa, totalizând în jur de 4 milioane de hectare, iar prin Tratatul de Aderare la UE ni s-a interzis practic să facem agricultură.

Nu ştiu de ce, dar toată treaba asta cam miroase a dezinformare, conspiraţie şi dorinţa de a declanşa haos la nivel mondial.

Update: Acum că zvonul a fost lansat, iată şi modalităţi practice de declanşare şi justificare a crizei alimentare globale.

Digestia vitelor, vinovată pentru diminuarea stratului de ozon.

Grupul de cercetare a dorit prin acest studiu să găsească modalităţi de reducere a poluării produse de industriile laptelui şi cărnii din Irlanda, dat fiind că agricultura din Irlanda s-a dovedit a fi responsabilă pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de seră în 2006, în condiţiile în care procentul în întreaga Uniune Europeană era mai mic de 10%.

Contaminare cu dioxină: Peste 4700 de ferme au fost închise în Germania.

Febră aftoasă în Bulgaria: Comisia Europeană blochează comerţul cu animale vii şi produse animale suspecte de febră aftoasă în provincia Burgas din Bulgaria.

3 păreri la “Criza alimentelor, noua sperietoare mondială

  1. camil

    lumea nu se reduce la SUA, UE și restul de țări bogate – cu subvențiile de rigoare. în prezent aproape un miliard de oameni suferă de malnutriție, la nivel global. vezi niște rapoarte (cu cifre) ale Băncii Mondiale și FAO.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Oare acele ţări sărace din lumea treia nu suferă de malnutriţie pentru că statele bogate din UE şi SUA controlează piaţa de alimente şi impun preţuri şi reguli în acest domeniu?! Oare nu băncile internaţionale din Occident, gen FMI şi Banca Mondială au înrobit statele din lumea a treia şi le-au jefuit de resurse în combinaţie cu marile corporaţii?! Hrană este pentru toată lumea din belşug, numai că unii dintre noi sunt atât de lacomi încât nu vor să mai lase şi pentru alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge