De la Fecioara Maria la curva din Babilon

By | 25 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Crăciunul, ca sărbătoare religioasă evocă naşterea Mântuitorului Iisus, conceput prin unirea dintre Duhul Sfânt şi Fecioara Maria. Este deci o sărbătoare a purităţii şi a castităţii. Numai că, după mai bine de 2000 de ani, am ajuns să sărbătorim Naşterea Domnului prin defilarea unor femei uşoare, aproape dezbrăcate, care se numesc “Crăciuniţe”. Dacă privim imaginile din acest clip gândul ne duce mai degrabă la curva Babilonului din „Apocalipsă”, decât la Fecioara Maria cea preacurată şi nevinovată.

Apocalipsa – Capitolul 17

1. Şi a venit unul din cei şapte îngeri, care aveau cele şapte cupe, şi a grăit către mine, zicând: Vino să-ţi arăt judecata desfrânatei celei mari, care şade pe ape multe,

2. Cu care s-au desfrânat împăraţii pământului şi cei ce locuiesc pe pământ s-au îmbătat de vinul desfrânării ei.

3. Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.

4. Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.

5. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.

4 păreri la “De la Fecioara Maria la curva din Babilon

  1. Eaphaelly

    De fapt craciunul nu are nimic de-a fac cu nasterea Domnului, iar „fecioara si pruncul” care este raspandita in toate religiile lumii, are legatura cu vechiul babilon si religia egipteana, si in nici un caz cu Maria, mama naturala a lui Isus.

    Curva babilonului nu este o persoana. este religia, biserica stricata, curva, pervertita.
    Credinta pura a lui Dumnezeu este asemuita de Isus in Biblie cu o mireasa: ” si iata Mireasa mea” (care apare simbolic ca o femeie pura), iar curva babilonului este suma paganismelor care se numeste religie.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Gata m-ai convins! Ai văzut şi tu Zeitgeist! 😆 Acum, serios vorbind, nu contează originea miturilor şi semnificaţia lor primară ci ceea ce înseamnă ele în tradiţia poporului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge