La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen?

By | 8 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Asist la aceeaşi manipulare parşivă la care am fost supuşi şi cu ocazia intrării în NATO şi a aderării la Uniunea Europeană. Se face un mare circ mediatic avându-i în centru pe Traian Băsescu şi câţiva miniştri şi se dezbate cu înflăcărare, cine este de vină pentru amânarea intrării României în spaţiul Schengen. Băsescu îşi face numerele sale de circ obişnuite, acuzând Franţa şi Germania de lipsă de respect pentru cetăţenii români, opoziţia îl acuză de lipsă de diplomaţie şi învinuieşte puterea de eşecul neaderării, dar nimeni nu discută premizele acestei probleme. Nu a pus nimeni întrebările fundamentale în această chestiune: Cine a fost cu ideea să intrăm acum în spaţiul Schengen? Doreşte poporul român să intre în spaţiul Schengen? La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen?

Lucrurile ne sunt prezentate ca şi cum nici nu s-ar pune problema că această aderare nu ar fi un lucru nemaipomenit pentru România şi că acesta este ţelul nostru suprem în acest moment. Dar aşa să fie oare? Ia să gândim puţin cu creierul nostru!…

Ce avantaje vom avea în urma aderării la spaţiul Schengen?

Unii spun că în primul rând vom câştiga la capitolul imagine şi credibilitate. Vax! Pe urmă, prin desfiinţarea punctelor vamale interne vom putea călători mai uşor în spaţiul european. Da, asta va fi valabil pentru cei 15 – 20% din români care au banii necesari şi îşi permit să călătorească.

Acum să trecem la dezavantaje. Prin desfiinţarea vămilor şi implicit a controlului vamal şi al taxelor aferente, România va fi invadată şi mai mult ca până acum, de o avalanşă de produse europene de proastă calitate, care vor fi vândute în continuare la preţuri mari, dar suficient de mici pentru a elimina de pe piaţa românească a ultimilor producători autohtoni de mărfuri. Acest lucru va duce la “îngroparea” definitivă a economiei româneşti şi la dependenţa ei totală faţă de milostenia “investitorilor străini”, care deja şi-au pregătit, prin intermediul presiunilor FMI, o serie de legi menite să transforme salariaţii români în “sclavi pe plantaţie”.

Nu mai pun la socoteală „avantajele” creşterii traficului de droguri, arme, carne vie şi accesul liber a tot felul de criminali şi infractori, care de multe ori găsesc un adăpost călduţ şi liniştit în România.

Şi uite aşa românii vor fi păcăliţi încă o dată să îşi semneze condamnarea la o şi mai mare sărăcie şi sclavie, crezând că l-au prins pe Dumnezeu de picior!

20 păreri la “La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen?

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Nu văd nicio legătură între aderarea la spaţiul Schengen şi articolul la care face referire link-ul. Sau e doar spam?!

  2. hidroizolatii

    Daca ne uitam peste raportul schengen cica din 215 persoane urmarite la nivel european, 23 de persoane au fost depistate de catre Politia Romana, asadar banuiesc ca stam bine ,,la control” insa din punct de vedere turistic nu cred ca avem neaparat nevoie de schengen, poate doar in libertatea de ati alege un job mai bun in spatiul comunitar, parerea mea!

  3. Pingback: Deci se confirma ce spuneam despre spatiul Schengen | Dan Tănăsescu

  4. DANIEL

    SPATIUL SCHENGEN , ESTE O ORGANIZATIE PROFIT CA SI CELELALTE ORGANIZATII, PROFITA EI PROFITA SI GUVERNANTII NOSTRII, NIMIC NU SE DA PE DEGEABA, PLATESC CETATENII NOTA DE PLATA.

  5. DANIEL

    exceptional articolul clar si la obiect. VA CASTIGA TURISMUL DAR TURISMUL NU-I AL NOSTRU, ESTE AL CATORVA PERSOANE , ACESTIA AU DORIT INTRAREA IN SCHENGEN SI NU NOI , POPULATIA,.

  6. gabi

    scurt si la obiect!!!!felicitari!!la fel am fost fraieriti si cu intrarea in ue, preturi aliniate la ue dar salarii ba!!cotizam cu miliarde la bugetul uniunii dar nu absorbim fonduri!!1suntem fraierii europei!!!

  7. ciro

    de ce nu se revolta nimeni impotriva cresterii preturilor ?de ce nu mai are curaj romanul sa iasa in strada sa schimbe guverne cu bata?

  8. Un alt Dan

    Si ce trebuie sa facem domnu Dan, sa iesim din UE si sa ne intoarcem la comunism, sa reinfiintam tratatul de la Varsovia sau URSS? Nu inteleg de ce romanilor le place sa se victimizeze atat de mult. Europenii nu ne vor raul asa cum crezi tu. Europa ne’a dat posibilitatea sa fim o tara civilizata, dezvoltata, Euroa da dar nu baga in traista asa cum vrea romanu.

    Ce produse europene de proasta calitate ne vor invada? Mai proaste decat chinezariile din talciocurile romanesti, nu cred. Si cine te obliga sa cumperi produse europene, cumpara autohtone, mira-m-as sa gasesti. Mai e agricultura, industrie in tara asta? Taranii mai lucreaza pamantu, mai au cu ce? Cati dintre intreprinzatorii romani sunt cu afaceri cinstite? Merita sa le cumparam produsele.

    UE a tot finantat intreprinzatori si agricultura romaneasca, dar se poate face ceva cu primarii hoti care in loc sa fi folosit banii pt investitii i’au papat?

    Acum deh, dupa tine e vina UE ca ne’a hotit, nu ca au fost politicienii romani si cei care au stat din 89 si pana incoace la guvernare niste hoti care au vandut tara. Romania are nevoie de UE, avantajele nu trebuie sa fie intotdeauna de ordine materiala, ci si culturala; romanii au nevoie de skimb de mentalitate, trebuie sa invatam de la europeni lucruri bune si sa le aplicam si la noi.

    Cat despre droguri si infractori, chiar daca nu mai sunt controale la vami sunt sigur k tovarashii militieni isi vor face bine treaba, pentru asta sunt platiti si romanii sunt harnici tare. Desi sunt sigur k mai multi infractori vor iesi din romania decat intra si cei care ar trebui sa fie speriati sunt europenii

  9. Nick Nazarius

    Dle Tanasescu,

    Aveti niste mentalitati primitive, de mahala „ala Ferentari”, care il fac fericit pe imaturul imbecil Crin-Victor Pontantonescu datorita caruia Romania a fost amanata in Schengen. Ne comparam noi cu Elvetia si cu Norvegia ca sa le aducem in aceasta discutie? Ambele sunt in Top 10 la nivel de trai iar noi suntem cam pe locul 65!
    Apoi, cate miliarde de euro au intrat anual pe piata romanesca de cand s-a deschis piata muncii in UE si pentru Romania???
    Traiti pe alta planeta.Ca si Pontantonescu sunteti irecuperabil.

  10. Dan Tănăsescu Post author

    Aşa este, atunci când îţi aperi interesele şi drepturile eşti primitiv şi de mahala. E plină Europa de astfel de primitivi, cum ar fi nemţii, francezii, englezii, polonezii… 🙂

  11. Pingback: Schengen – de ce ne interesează? | Să nu vă fie cu bănat

  12. Lucian

    Ar trebui sa spui ca si produsele care vor veni in Romania la un pret mare tot de noi Romanii e lucrat sau chiar produs in Romania, exportat in Italia si apoi reimportat spre a putea fi pus in vanzare…ca la noi la nimeni!

  13. Pingback: La ce ne foloseşte intrarea în spaţiul Schengen? | .::: CALIN ADRIAN :::.

  14. Pingback: Vindem şi Portul Constanţa ca să intrăm în Schengen ? | Lupul Dacic

  15. Pingback: ȘTIU OARE ROMÂNII CU CE SE MĂNÂNCĂ SPAȚIUL ACESTA SHENGEN ȘI DIGITALIZAREA? DAR LIBERALII ȘI USR-IȘTII ȘTIU???… – Blogul MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge