Campanie anti-creştină înainte de Paşti

By | 29 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am observat că mai mereu, înainte de o sărbătoare creştină importantă, se înmulţesc în presă articolele ce au ca subiect infracţiuni comise de preoţi sau călugări, scandaluri sexuale în care sunt implicaţi aceştia. Sau, în alte articole este scos în evidenţă bigotismul şi înapoierea românilor, care “se calcă în picioare ca să pupe moaşte” sau să ia apă sfinţită etc. Acest lucru mă face să mă gândesc că există adevărate campanii de propagandă menite să slăbească încrederea românilor în Biserică şi în credinţa strămoşească.

Cîteva dintre ştirile de acest gen pe care le-am citit de curând:

O minte de om simplu ar putea să considere că aceste articole sunt benefice, deoarece scot în evidenţă problemele grave din sânul bisericii, corupţia preoţilor şi alte lucruri de acest gen, aşa cum îmi dă de înţeles un vizitator la mine pe blog:

Păi, măi netotule, aşadar dacă un popă comite o crimă, justiţia românească de rahat îi dă drumul, iar presa relatează acest lucru – asta e după mintea ta ciufulită “campanie” că se apropie Paştile? Băi, cît de proşti puteţi fi? Măcar spune-mi că nu sunteţi mulţi ca tine.

Manipularea din aceste ştiri este la nivelul de percepţiei asupra evenimetelor respective. Cred că toate aceste cazuri din presă sunt adevărate, deşi de multe ori sunt prezentate distorsionat, dar nu asta este problema. Ideea falsă este aceea că se face o generalizare la nivelul întregii instituţii bisericeşti şi se pune la îndoială chiar şi valoarea religiei creştine.

În realitate se petrec zilnic accidente de maşină, furturi, fraude, scandaluri sexuale în care sunt implicate mult mai multe persoane care nu sunt preoţi sau reprezentanţi ai bisericii şi nimeni nu se scandalizează la fel de mult. Să aduni câteva cazuri izolate în care feţe bisericeşti au probleme cu legea şi de aici să tragi concluzia că Biserica în sine este coruptă în totalitate, este ca şi cum ai face un reportaj despre Africa, ai filma numai persoane cu pielea albă şi apoi ai declara că întregul continent este populat numai de albi!

Faptul că în Biserica Ortodoxă Română sau de alt rit creştin au intrat şi o serie de persoane cu o moralitate îndoielnică, numai cu scopul de a profita şi de a beneficia de unele avantaje, nu trebuie să generalizeze ideea că toţi preoţii sunt nişte farisei şi infractori şi credinţa în Dumnezeu este un lucru inutil.

O părere la “Campanie anti-creştină înainte de Paşti

  1. Pingback: Campanie de denigrare a crestinismului inainte de Pasti | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge