Directorul NSA susţine că gruparea „Anonymous” ar putea cândva să atace reţelele de energie electrică

By | 23 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a avertizat că grupul de hackeri „Anonymous” ar putea avea capacitatea, într-un an sau doi, să provoace o pană limitată de curent printr-un atac cibernetic.

Generalul Keith Alexander, directorul agenţiei, a prezentat evaluarea în cadrul reuniunilor de la Casa Albă şi în alte sesiuni private, conform unor persoane familiare cu aceste adunări. Deşi el nu şi-a exprimat public îngrijorarea cu privire la potenţialul celor de la „Anonymous” de a întrerupe sursele de energie electrică, el a avertizat public despre capacitatea, în curs de dezvoltare, de a dezactiva sau chiar distruge, prin atac cibernetic, reţelele de calculatoare.

Sursa

Această ştire este, în opinia mea, mai mult ca sigur o intoxicare, deoarece, pe lângă faptul că este dată „pe surse”, nici măcar nu vorbeşte de ceva concret, ci doar despre o posibilitate ipotetică, deşi se oferă un termen concret de 1-2 ani pentru înfăptuirea ei. Ni se spune că Anonymous „ar putea avea capacitatea” să facă şi să dreagă, dar nu se precizează nimic despre cum s-a ajuns la această concluzie şi pe baza căror informaţii, mai ales că această presupusă grupare de hackeri, ce pare tot mai mult a fi doar o invenţie a serviciilor secrete, nu este localizată undeva anume şi nu are membri identificaţi sau care să-şi fi declarat singuri identitatea.

Aceste ştiri, legate de gruparea „Anonymous”, apărută în prim-plan acum, exact la momentul oportun, par să aibă ca scop doar justificarea din ce în ce mai pronunţată a necesităţii aplicării cenzurii Internetului prin acte normative gen ACTA, SOPA sau PIPA. Bineînţeles, pentru liniştea şi siguranţa noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge