La dat din gură suntem toţi campioni

By | 30 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Acum câteva zile m-am implicat într-o acţiune de sensibilizare a politicienilor, în legătură cu pericolele pe care le reprezintă exploatarea gazelor de şist. Este vorba de o campanie iniţiată pe Facebook. Tot ce trebuia să faci era să trimiţi un e-mail către parlamentarii din zona în care locuieşti, ce conţinea o scrisoare în care erau prezentate pericolele implicate de fracturarea hidraulică şi rugămintea pentru parlamentarul respectiv de a lua atitudine faţă de această problemă.

Am promovat acţiunea şi aici pe blog, dar până acum nimeni nu a dat semne că ar dori să participe. Pe Facebook au fost 3 – 4 prieteni care au participat, câteva zeci care au refuzat, iar restul au ignorat total acţiunea. Mă întreb, oare era chiar aşa un mare efort să trimiţi un simplu e-mail, cu textul gata pregătit?!

Ceea ce mi se pare şi mai dezamăgitor este că unii dintre cei care mi-au refuzat invitaţia pe care le-am lansat-o, continuă să posteze pe Facebook tot felul de mesaje alarmiste şi linkuri către articole despre exploatarea gazelor de şist care trebuie să înceapă în zona Bârladului şi pe litoral, sau despre cât de ieftin a fost vândut cel mai mare zăcământ de cupru din România de la Roşia Poieni.

ipocrizie activism pe facebook

Fraţilor, de dat din gură poate da oricine, ca să facă pe interesantul, dar dacă atunci când ai ocazia să iei atitudine şi să faci ceva efectiv, în calitate de cetăţean, tu te dai în lături, sau ai ceva mai bun de făcut, atunci toată pălăvrăgeala ta nu are nicio valoare! De dat din gură poate da oricine, însă numai faptele pot duce la rezultate!

111 păreri la “La dat din gură suntem toţi campioni

  1. Alex

    Ratatouille, am gresit intentionat, stiind ca o provocare mereu va primi raspunsul, era imposibil sa nu raspunzi. Tradarea se face si de catre insi instruiti, geniali, alde actualul premier, inarmat pana in dinti. Dar cata vreme iti repugna expresia „tradare de tara”, macar defineste-o, suntem curiosi 🙂

  2. Alex

    52 comentarii ( cu tot cu asta), ai mai avut asa ceva? 🙂

  3. pisicuta

    DAN, CHIAR CREZI CA PROTESTELE AU AMANAT LEGEA SANATATII? VAI DOAMNE! chiar crezi ca tot ele l-au dat jos pe boc? vai doamne!!!! ce sa zic! ?
    VREAU SA SUBLINIEZ CEVA. vreau sa subliniez faptul ca niciodata sa nu mai credem ca protestele noastre fac ceva si au vreun ecou. niciodata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!este asa de fals cum nu se poate.
    accentu din punctul meu de vedere trebuie pus nu pe resemnare ci pe schimbarea tacticii protestatarilor SI A REVENDICARILOR SI PROTESTELOR.
    DACA VOM CONTINUA SA FIM DEFENSIVI LA UNELE MASURI NICIODATA NU VOM AJUNGE ACTIVI SI AGRESIVI.
    ASA CA PENTRU A AJUNGE ACTIVI SI AGRESIVI IMPLIVCATI DIRECT IN MIEZUL DECIZIILOR CARE NE PRIVESC DIRECT SI PERSONAL REVENDICARILE SI PROTESTELE CONSIDER CA AR TREBUI SA FIE LEGATE DE INSUSI STATUTUL NOSTRU DE MARRIONETE. DACA CINEVA NU-MI DADEA IDEEA CELOR 19 MILIOANE DE PARLAMENTARI SINCER IMI RODEAM UNGHIILE IN CONTINUARE SI IMI TOCEAM IN CONTINUARE TARATELE DIN CAP IN VEDEREA GASIRII UNEI SOLUTII ACCEPTABILE CARE SA-MI POATA SCHIM BA DEFINITIV STATUTUL SI ROLUL. IN ACEST MOMENT CONSIDER CA SINGURA SCHIMBARE DE STATUT SI ROL AL CETATEANULUI ESTE INSUSI REVENDICAREA ROLULUI SI STATUTULUI SAU SAU PE CARE AR TREBUI SI TEORETIC, DAR NU SI PRACTIC IL ARE DE DREPT SI DIN OFICIU. ASA CA ACUM EU CER SCHIMBAREA LEGISLATIEI CARE MA FACE SCLAV SI ACORDAREA LIBERTATII SI DREPTULUI CETATENESC. VREAU SA FIU CEEA CE DEFAPT IN DEMOCRATIE SUNT SI AR TREBUI SA FIU. PARLAMENTAR. SI GATAAAAAAAAAAAAAA SINCER EU DE REVENDICARI AIUREA M-AM SATURAT PANA PESTE CAP DE 36 DE ANI NUMAI ASTA FAC. PROTESTEZ IMPOTRIVA UNOR CHESTII ABSURDE CARE NU0-MI REZOLVA PROBLEMA DE FOND. PROBLEMA MEA DE FOND ESTE STATUTUL SI ROLUL DE SCLAV SI INSTAURAREA DEMOCRATIEI. ROMANIA ESTE O TARA DICTATORIALA SI NU DEMOCRATA.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Trebuie să fim mai inteligenţi şi mai solidari. Agresivitatea şi acţiunea din impuls îi ajută pe cei care ne conduc să ne manipuleze şi să ne dirijeze aşa cum le convine lor. Trebuie ca cetăţenii să se organizeze la nivel de comunităţi locale şi să acţioneze ca entităţi juridice, fără să mai aştepte să se schimbe ceva de la centru. Dar aceste comunităţi locale trebuie să fie solidare şi să comunice între ele, nu să fie dezbinate şi mânate de interese egoiste.

  5. pisicuta

    legea sanatatii era un fiasco din start si praf aruncat in ochi altora. despre schimbarea premierului boc pentru gura de oxigen a lui basescu si a conducerii actuale (nu pentru gura noastra de oxige) s-a tot vorbit de vreo 2 ani. puterea actuala avea nevoie de schimbarea lui boc pentru a ramane la putere nu noi. ce crezi? insusi premierul ungureanu s-a aratat surprins cand gadea i-a spus ca protestele oamenilor din strada l-au pus premier :)) deci? vai deci imi vine sa urlu si sa strig si sa-mi sfasii carnea de pe mine. sincer. mor de ciuda si de nervi ca inca mai sunt oameni care se pacalesc singuri.
    personal am considerat acele proteste ca fiind regizate de insusi puterea actuala. sincer. poate ca m-am inselat si poate ca ma insel dar nu asta are importanta. important este faptul ca acele proteste nu mi-au rezolvat problema mea reala si cea mai importanta.

  6. pisicuta

    stii ce au fost acele proteste din punctul m,eu de vedere? O MARE PACALEALA CA NOI SCLAVII AVEM UN CUVANT DE SPUS. VAI DECI MOR SI IMI VINE SA URLU. O PACALEALA SI CEVA DE GENU: ITI DAU IMPRESIA CA TRAIESTI IN DEMOCRATIE SI TE LAS SA CREZI ASTA SI MAI MULT DECAT ATAT ITI REGIZEZ EU UN SCENARIU CARE SA TE MINTA PE TINE CA TRAIESTI INTR-O TARA DEMOCRATA.

  7. Dan Tănăsescu Post author

    @Alex: Am mai avut comentarii în genul ăsta pe Facebook, sau la articolul despre cancer. Comparaţia cu blitzul e bună. România esre patronată din punct de vedere astrologic de planeta Uranus, care produce descărcări de energie bruşte, după acumulări lente. Este şi o caracteristică a poporului român, combinată din păcate cu una negativă, aceea a dezbinării şi trădării între fraţi. 🙁

  8. pisicuta

    DAN CEEA CE SPUI tu este imposibil si ineficient. seamana a sindicat si ce au facut sindicalistii pentru noi? nimic. liderii de sindicat sunt si ei oameni usor de cumparat deci este o tampenie si o prostiue si nu liderul de sindicat trebuie impovarat cu treburile si problemele tuturor. suntem diferiti si avem personalitati diferite insa toti ne dorim si aspiram sa obtinem acelasi lucru. libertate si democratie. asta s-a strigat l-a revoluti. am obtinut o alta dictatura si o alta inchisoare.
    solidaritatea sclavilor la nivel local este o tampenie si un sindicat muncitoresc a carui istorie o cunoastem fff bine. deci asta nu imi rezolva deloc si defel problema. de ce sa insarcinez eu pe cineva ca sa-mi faca mie ceva? de ce sa insarcinez eu pe cineva ca sa voteze in locul meu ceva? ASTA AM FACUT SI CU PARLAMENTARII SI CU PRESEDINTELE SI CU TOTI POLITICIENII. SI ESTE UN FIASCO SI UN RAHAT TOTAL SI NUMAI DEMOCRATIE NU SE NUMESTE.
    LIDERII OORGANIZATIILOR LOCALE VOR AJUNGE CORUPTI LA FEL CA SI POLITICIENII. VAI DECI II CEA MAI MARE TAMPENIE.
    cat priveste solidaritatea de ce as cauta ceva ce deja am? noi suntem deja solidari. faptul ca traim impreuna si nu separat este certitudinea ca suntem solidari. de ce am cauta ceva ce ne defineste inca de la nastere????????????????????????????????????????/ este o tampenie si cand aud asta pe le tv-u ma enerveaza de-a dreptul.

  9. pisicuta

    o astoloaga mi-a spus ca si eu ca persoana sunt patronata de uranus :)))
    sincer asa mi-a spus. si ca este stapanul ascendentului meu in conjunctie cu nodul meu nord si ca asta este destinul meu ceva de genu.

  10. Alex

    pisicuta, ai dreptate si nu te inseli deloc. E posibil ca unii politicieni sa fie bine intentionati, dar nu pot argumenta asta. 19 milioane de parlamentari? Ajung cateva sute. De ce mereu NOI si EI? Noi sclavii si EI puterea?
    Hai sa spunem ca te-ai blocat in lift si prima reactie e furia. Dai cu pumnii in pereti, epuizezi resursele fizice, glicemia in speta, si in final vezi ca poti iesi cumva prin tavan, dar nu mai ai energie. Protestele (pumnii) in sine nu rezolva si nu vor rezolva niciodata nimic. Revolutia e cu totul altceva. Revolutiile au aparut pentru ca un individ credea tare in ceva, era consecvent, i-a convins si pe altii care au pus treaba in practica. E valabil atat in revolutiile armate, razboaie civile, cat si in cele culturale.
    Stiu din experienta ca sistemul il provoaca pe individ la reactii emotionale in primul rand pentru a-l bloca, si apoi pentru a-l gasi vinovat de ceva. Cum fac politaii cand vor sa-ti dea bulane? Mai intai te agita, te taraie desi tu mergi benevol,-a, ca sa-ti provoace instinctul de aparare, si sa-si justifice, chipurile, agresivitatea. Marile revolutii s-au facut pasnic (de aia nimeni n-a reusit sa le infranga), gradual, calculat.
    Revolutiile ar trebui sa fie spirituale. E suficient sa cautam pe google mijloace de tortura prezente, si vedem ca lumea nu s-a schimbat de milenii. La ce-ar ajuta sa inlocuim un rau mai mare cu un altul mai mic?
    In legatura cu ce-am zis mai sus, daca tot SUNTEM GENERATII DE SACRIFICIU, de ce sa ne sacrificam de pomana si nu cu un scop anume?

  11. pisicuta

    chestia este ca am nodul nord si pe uranus in scorpion si in casa 8. si am inteles ca casa 8 ii cea a mortii si nasterii. :)))

  12. Dan Tănăsescu Post author

    Nu prea înţelegi ce înseamnă comunităţi locale şi solidaritate. Uită-te în America să vezi cum se organizează şi cum reacţionează societatea civilă, atunci când îi sunt încălcate drepturile. Nu e vorba acolo nici de lideri, nici de sindicat, ci de comunităţi ai căror membri sunt ca o familie. În România nu poate funcţiona în acest fel, nici măcar o asociaţie de proprietari de bloc, pentru că este mereu dezbinare şi lipsă de solidaritate în acţiune.

  13. pisicuta

    da nu stiu ce inseamna numai atat mi-o zis ca uranus ma patroneaza si pe mine.

  14. pisicuta

    dan eu nu consider america ca fiind o tara democrata si vad ca vorbim limbi diferite si nu suntem deloc pe aceeasi lungime de unda. eu cand aud de america fac alergie si mi se face parul m,aciuca stii de ce??????????? ca toata lumea da exemplu de ceva superrrrrrrrrrrr ba pe america ba pe germania ba nu stiu ce alta tara si efectiv deja eu sincer nu mai pot tolera acest lucru sincer. si simt cum mi se urca tensiunea si imi tasneste sangele direct in cap, tremur toata si imi vine sa injur si sa spurc de nici nu ai vazut asa ceva. deci. mie mi scarba si greata de tot ceea ce inseamna america. consider ca ii cea mai mare imbecilitate si tampenie si is n iste sclavi sincer 90% cei din america sincer. aceasta tara nu are nici o democratie decat o mare pacaleala la fel ca si protestele din romania. si daca mai continui sa imi dai aceste exemple ori te asteapta la spurcaciuni caci s acum fac mari eforturi sa nu spurc ori sincer parasesc blogul tau. si cred ca asta am sa fac acci sincer deja imi este teama de nervii ce-mi macina creierii si toata fiinta cand ma inervez. si nu ma mai pot stapani. si imi fac rau si ma amarasc cumplit.

  15. Dan Tănăsescu Post author

    America nu este o ţară democrată, dimpotrivă. A fost cândva… Dar acolo comunităţile locale funcţionează şi pot schimba viaţa cetăţenilor din zona respectivă.

  16. Alex

    Hai sa lasam zodiile, alt drog care ne perturbeaza. Zici de sindicate? E o idee foarte buna, doar daca facem noi sindicatele! Asa si nu altfel!
    Sindicate corupte, platite de putere, lideri care ne reprezinta si ne spun pe fata ca au „negociat” cu guvernul si au „obtinut” 5% din cererile foarte justificate ale salariatilor-avem.
    Ca sa faci un sindicat iti trebuie o incredere inteligenta, ascutita. Oameni falsi exista oriunde, despre lasitate nu mai vorbesc. Ca sa faci un sindicat functionabil iti trebuie acea intuitie, pe care fiecare cred ca o are, acel mod de a citi o persoana in cateva secunde. Intuitia e o combinatie intre ratiune si emotii. Ambele sunt sabotate, ca sa nu mai putem distinge binele de rau. Dar putem.
    Sunt convins ca o combinatorica intre cativa romani poate distruge sistemul actual, una la mana, si apoi saracia, mizeria morala si spirituala, doi la mana.

  17. Dan Tănăsescu Post author

    @Alex: Tocmai am spus că nu e vorba de sindicate, ci de comunităţi locale, care funcţioneayă ca o familie sau, hai să spunem, ca un trib. Seamănă cumva cu modelul implementat de Gaddafi în Libia şi descris în „Cartea Verde”.

  18. Alex

    America? Luati Google Maps si Google Earth, o sa vedeti cata mizerie e si in Franta, Italia, Rusia. In Rusia am gasit strazi ca in Iasi, in Italia tomberoane mizerabile ca la noi. Mitul american a fost bine contruit de Hollywood prin filme care promovau acel „american dream”. Milk&Honey, nu? America, la fel si Rusia, la fel si orice alta tara sunt piese pe o tabla de sah, acel sah jucat atat de perfid incat cu greu intelegem care e miza. Miza nu e reducerea populatiilor, pentru ca daca ar fi asa s-ar putea regiza razboaie, bombe, ca alea care vor fi in Iran. Jocul tinteste de fapt spiritele noastre.

  19. pisicuta

    alex asa gandesc si eu. daca tot sunt generatie de sacrificiu macar sa aduca ceva bun. insa nu stiu si nu am cunostinta de vreun sacrificiu care a adus ceva bun de-a lungul istoriei. sincer. poate tu cunosti si te invit sa-mi spui si mie.
    nici macar sacrificiul lui isus nimic si absolut nimic nu a adus sincer decat o mare masa de sclavi condusi de cativa caini si cam atat altceva nimic. vise pentru sclavi si putere pentru stapani acest lucru a adus isus si crestinismul in general si altceva nimic.
    SACRIFICIILE AU ADUS CEVA BENEFICII NUMAI SI NUMAI PUTERII SI NICIODATA NIMIC BUN.
    CHIAR SI sacrificiul fiului este este ceva mizer si da rahat. imi sacrific fiul si eu raman vesnic dumnezeu atotputernic si stapanitor. ciudat nu? si explica multe. de ce as fi eu generatie de sacrificiu? comunismul m-a nascut si m-a crescut deci sunt copilul acestui tata numit comunism si acest tata numit comunism ma sacrifica ca el sa ramana vesnic atotputernic si stapanitor al lumii. ce fain nu? si cine ramane deasupra vesnic viu? puterea evident si nu-i nimic ea isi va gasi ratiunea de a fi deoarece eu renasc din nou si din nou. caci putere fara scav nu exista. ce fain si sadic nu-i asa? si ciudat de evident si totusi cat de puternica este minciuna si inselatoria.

  20. coolnewz/Ratatouille

    @Dan: ok, merci de precizari. Acum cel putin am inteles la ce nivel discutam. Nu este nici o problema ca avem intelegeri diferite ale notiunilor de „documentare” si „dovada”. Repet, am intrat in acest dialog pentru ca ma intereseaza subiectul.

    „Gheata este rece” este o afirmatie care, de la un nivel incolo, este superficiala. „Rece” este ceva subiectiv. Iti poate fi „rece” la 15 grade intr-o zi, si in alta iti poate fi cald la aceleasi 15 grade. Celsius. „Rece” fata de ce?

    „Singele e rosu” … Care? Ala de pe vene, sau ala de pe artere? Care e mai … „rosu”? 🙂

    Am sa-ti arat ca referitor la treaba cu gazele sunt controverse destul de mari. Eu am pornit de la premisa ca nu discut cu omul de pe strada care, desigur, are voie sa-si prezinte o opinie, dar prezentarea ta este mult diferita de a lui Gigel de pe strada. Cel putin la nivel de pretentii. Asa ca am pornit din start cu gindul la alt tip de interlocutor.

    Filmul pe care mi l-ai recomandat este foarte interesant, dar este polarizat, partinitor, „biased”. Tocmai din motivul asta eu spun ca reprezinta doar un punct de vedere.

    @ Dan si Alex: referitor la tradarea de tara, Alex, eu ti-am raspuns dintr-un singur motiv: regulile unei discutii civilizate impun sa nu iti ignori interlocutorul. Am ignorat numai remarcile neprincipiale pentru ca nu ma intereseaza sa ma iau la harta cu vreunul din voi. Probabil daca ignoram treaba cu tradarea spuneai ca ma simt cu musca pe caciula si ma fac ca ploua 🙂 Da, suntem pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste „tradarea de tara” ca definitie. Dar tot nu stiu despre ce vorbesti. In afara de faptul ca pentru tine „este clar”. 🙂 Te duci mult prea departe cu ideile astea despre „propaganda”, „interesele puterilor si corporatiilor” sau „manipulari”. Era o simpla discutie in care am cerut niste lamuriri. Relaxeaza-te!
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Comentariul săptămînii # 13

  21. Alex

    Am niste retineri in privinta raspunsului. Sacrificiile au dus la multe chestii bune, hai sa n-o dam pe copilarii. Ce intelegi prin sacrifiu? Operationalizeaza-l.Faptul ca avem curent electric, telefonie mobila nu inseamna sacrificii ale cuiva? Omul se naste intr-o epoca, preia involuntar si poate inconstient rezultatul muncii altora, si crede ca nimeni nu face nimic?
    Despre Iisus le-as raspunde altora si nu tie, ghici de ce?

  22. Alex

    coolnewz/Ratatouille, e plina lumea de oameni ca tine, nici macar nu esti liber si original in exprimare. Observ la tine si stilul securistic-provocator al anilor ’50, dar asa-i ca esti destul de tanar incat sa nu-l fi invatat atunci ci mai tarziu?
    Incerci sa pari simpatic, de gasca, ai glumite in program ca multi alti politicieni undercover platiti pentru asta. By the way, tot n-ai raspuns cu cat esti platit. Intrebam si eu ca omul, de curiozitate…
    Stii vorba aia care zice ca cine se scuza se acuza? N-o stii, tocmai te-ai acuzat din plin.
    Desi ai citit commentul meu anterior, nu ti-ai schimbat stilul de exprimare de ce? Pentru ca e o chestie structurala? Ma intreb. Poti sa faci afirmatii netendentioase?

  23. pisicuta

    in concluzie sacrificiile nu fac altceva decat sa dea putere si sa perpetueze dihotomia stapan-sclav. bine-rau, frumos-urat etc. si tocmai aceast lucru ne-a adus si ne aduce moartea. pentru ca daca nu am fi gustat aceasta dihotomie am fi avut viata vesnica. ne-am castigat moartea in acest fel.
    ca sa creezi ceva nu ar fi trebuit sa ucidem altceva. ca sa nastem nu ar trebui sa murim. sincer.
    am sa-ti dau un exemplu: eu nu consider normal ca daca doresc sa-mi fac o casa ar trebui sa demolez o alta chiar daca este veche caci dumnezeu initial ne-a spus sa pazim si sa ingrijim gradina eden si raiul. niciodataaaaaaaaaaa distrugand ceva, ucigand ceva ca sa construim altceva nu vom implini porunca lui dumnezeu care spune : cresteti si va inmultiti. cum ai putea creste si sa te inmultesti daca distrugi ceva pentru a construi altceva. este hilar si halucinant.

    isus a venit si a spus: toate va sunt ingaduite insa nu toate spre folos. faceti dar ce este spre folosul vostru. nu spune ca trebuie sa ucidem ceva care nu ne place ci spune sa facem ce este spre folosul nostru.
    in concluzie daca nu ne plac casele de pamant, vechi si ponosite nu spune ca trebuie sa le demolam ci spune sa facem ceea ce este spre folosul nostru.
    si tot isus spune ca el nu a venit sa ucida legea ci ca sa o intareasca si s-o implineasca. adica isus nu spune ca daca nu mai vream si nu ne folosesc casele de pamant sa le abandonm si sa le parasim sau mai grav, sa le demolam ci spune sa avem grija de casele de pamant si sa construim ce este spre folosinta noastra. intelegi?

  24. Alex

    Te-ai gandit vreodata la aberanta idee ca Dumnezeu ni l-a dat pe Iisus nu ca sa ne salveze „in bloc” ci ca sa ne verifice? E nasol sa umblam cu citate din Biblie acum, in preajma Pastelui. Revoltele sunt justificate, dar cine e vinovatul? Iisus? Dumnezeu? Eroarea sistemica in anumite religii teista consta in atribuirea cauzelor unei Alteritati (cine a facut si filosofie in facultate stie de ce am scris cu majuscula), Dumnezeu sau Iisus, de pilda.
    Despre Dumnezeu s-au scris multe, iar daca ar fi sa luam in calcul literatura din ultimele sute de ani, am deduce, unii din noi, ca traim intr-o eroare constanta, personalizarea.

  25. Dan Tănăsescu Post author

    Iisus nu a murit, pentru că El este parte a Divinităţii, a Sfintei Treimi, deci o manifestare a lui Dumnezeu în chip de om.

  26. pisicuta

    legea lui moise este o imbecilitate nascuta nu de dumnezeu ci de insusi satana. sincer.
    satana s-a nascut atunci cand omul s-a lasat ispitit de sarpe. si noi oamenii suntem satana insusi.
    defapt asta a fost moise. a ucis pentru a elibera. a ucis pentru a naste.
    isus nu a ucis pe nimeni si tot un eliberator este considerat. insa a fost agresiv si nu defensiv ca si moise. moise s-a aparat de sclavie isus s-a nascut pe sine insusi atunci cand s-a retras in pustie.
    moise seamana cu un animal incoltit care de frica se apara ucigand. in concluzie moise a fost motivat de frica. isus a fost motivat de nevoie si dorinta. defapt insusi nasterea lui si felul in care s-a vestit nasterea lui si felul in care a fost conceput denota ca la baza nasterii lui a existat dorinta si nu frica si fuga. deci ii mare diferenta dintre cei doi eliberatori nu?
    moise nu a fost altceva decat un ucigas.

  27. pisicuta

    moise a avut frica isus a avut credinta si diferenta este fffff mare.
    de aceea multi nu posteaza comentariile mele. le este frica. si frica ma ucide pe mine asa cum si moise la randul lui a ucis pe altii din frica. si la fel a facut si cain si toti cacatii si pisatii vechiului testament. am stiut eu de ce daca as avea posibilitatea nu as aduce in prezent pe nici un personaj biblic afara de maria si isus.

  28. Alex

    Vad ca e un delay intre comentarii, am zis amin la replica lui Dan. Incearca sa gandesti in cuvinte si nu in metafore, alegorii. Traim in 2012, nu in fazele tribale ale religiilor. Vechiul Testament e plin de situatii de tine amintite, insa a-l critica presupune riscuri mari. Mult mai mari decat alea cand criticam puterea, securitatea, institutiile. Cand te gandesti la evrei, ar trebui sa te apuce frica, groaza. Pe capul Romaniei planeaza, asa, la cateva sute de metri de sol, acuzatia cronica de antisemitism. Deci nu zi nimic de Moise. Antisemitismul e o stampila fara drept de apel.

  29. pisicuta

    alex de ce zici amin? si natura mea este cea a unui ucigas. sincer. si eu as ucide sincer.

  30. Alex

    Ratatouille, ce parere ai despre antisemitismul romanesc? Daca nu raspunzi, te invit sa te abtii de la orice alt comentariu atat aici pe blog cat si in alta parte. Suna comprehensibil ce spun?

  31. Alex

    de ce spui „si natura mea”? Ai luat lectii de la Ratatouille?

  32. pisicuta

    as vrea sa-mi ucid vecinul pentru ca sincer imi este frica de lucrarea lui desi initial am chemat autoritatile sa ma ajute si sa ne ajute sa ne protejam de inundatii si nu au venit si acum as vrea sa-mi ucid vecinul si pe autoritati sincer. si sincer simt ca as vrea sa le dau cu ceva in cap si sincer mi-as dori sa pot face asta. si sincer imi doresc acest lucru pentru ca azi vara nu m-au lasat sa ma protejez cu nimica si nici nu mi-au spus cum as putea sa o fac si casa imi este in pericol datorita lucrarii unui vecin. si sincer mi frica si groaza de ma ia naiba si sfintii si sunt deja paralizata de frica si spaima. sincer. daca voia sa-si construiasca casa de ce mi-au pus in pericol casa mea? si de ce constructia lor sa insemne inundarea vizibila si concreta si pe fata a casei mele. si de ce autoritatile incurajeaza asta? si nu fac nimic care sa ma ajute?

  33. Dan Tănăsescu Post author

    Aoleu, ce faceţi aici, v-am lăsat puţin singuri şi aţi luat-o pe arătură!!! :-O
    @pisicuta: Eu cred că nu vrei să-ţi ucizi vecinul, vrei doar să găseşti o soluţie pentru problema ta! E mai înţelept să gândeşti aşa! 🙂

  34. Alex

    Chiar daca spui asta in gluma, problema ta psihiatrica ramane in picioare. Daca esti cumva sub influenta alcoolului, argumentatiile sunt anulate. Te prinzi de pont?
    De ce nu incepi direct cu problema ta? Incepe cu asta, hai sa lasam tezele religioase si ale chestii. Ai nevoie de consultanta juridica? De o solutie practica la ceva? Spune.

  35. pisicuta

    alex draga manifest antisemitism fata de evrei pentru ca ei intai au manifestat ura fata de mine sincer. si imi este teama si frica ca voi muri sincer si eu vreau sa traiesc insa sincer nu stiu cum as putea face asta cand si dumnezeu este de partea lor. si nici dumnezeu nu ma mai vrea si imi doreste moartea. sincer. si mi frica asa de frica caci nu am cuvinte si vocabular sa exprim asa ceva. sincer. si sincer nu as vrea sa mor si sincer am cautat sa traiesc si sincer dumnezeu m-a alungat si a spus: tu esti o scroafa si meriti sa mori si sincer ma simt asa o scroafa. si alungata de propriul tata. si sincer la fel ca si cain mi-as ucide tatal si fratele sincer. deoarece eu sincer as vrea sa traiesc. sincer.

  36. Alex

    Hai Dane ca iese partidu, daca nu si parlamentu 🙂 Glumeam; in parlamentul meu n-au ce cauta oameni care rastalmacesc, n-au ce cauta nici ironiile si nici atacurile.

  37. pisicuta

    si cred sincer acum :)))))))))) ca poate si cain a fost in aceeasi situatie ca mine.

  38. pisicuta

    si sincer cred ca acest dumnezeu al lui cain si abel a fost nedrept si partinitor ca si tatal lor.

  39. pisicuta

    defapt sincer cred ca adam s-a indracit cand a muscat din mar. si asta l-a facut nedrept si partinitor. si acest tata in loc sa vina si sa ne dea parte amandurora zice:::: TU SA MORI CA ESTI O SCROAFA ORDINARA SI O IMBECILA SI ELLLLLLLLLLL AGRESORUL SA TRAIASCA! VAI CE CUMPLIT.

  40. Alex

    Eu in „democratia” asta am invatat ca ai voie sa spui orice, ca poti spurca pe oricine, insa nu trebuie sa te iei de evrei. Accepta evreii critici la adresa lor? Nu vreau un topic sau un subiect pe tema asta, pentru ca iese nasol de tot.
    Lasa Vechiul Testament, de ce-l iei mereu ca reper? Hai mai bine sa vorbim despre Dumnezeu 🙂

  41. pisicuta

    PAI SI CE? UN ASEMENEA FRATE SI UN ASEMENEA TATA NU MERITA SA MOARA VAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DECI SINCER ASA AS VREA SA-I UCID DE NUMA SI SENTIMENTUL NEPUTINTEI ESTE SFASIETOR SI ABSOLUT SFASIETOR SI SINCER NICI CUVINTE NU MAI AM SI SINCER SIMT CUM MA STING SI MOR SI SINCER SIMT CA MOARTEA LOR ESTE VIATA PENTRU MINE.

  42. pisicuta

    AR FI VIATA PENTRU MINE CACI DOAMNEEEEEEEEEEEEEEEEEEE CE CUMPLIT AS VREA SA-I UCID SI NU REUSESC DELOC.

  43. pisicuta

    SI NU AM NICI UN AJUTOR SI NU MAI POT SI SIMT SINCER CA MA STING SI SINCER AS AVEA NEVOIE DE CINEVA CARE SA MA AJUTE SI SINCER NIMENI NU MA AJUTA SI NU M-A AJUTAT. MINT. CINEVA MI-A SPUS SA RECLAM VECINU LA INSPECTORATUL DE CONSTRUCTII BIHOR INSA NU STIU DACA CEVA VA IESI DE AICI SINCER.

  44. Alex

    Apar niste contradictii posibile in ceea ce spui. La cati nervi ai, de ce ai mai citit Vechiul Testament? L-am citit si eu, dar din respect nu voi folosi niciodata citate din el drept argumente. Macar atata! Ai avut rabdare sa citesti atatea pagini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge