Cum să demoralizezi o naţiune

By | 31 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Aş vrea ca oamenii din România să înţeleagă că actuala stare generală de apatie, de lipsă de speranţă şi de reacţie la abuzurile autorităţilor, nu este întâmplătoare, fiind rezultatul unei acţiuni bine pusă la punct şi desfăşurată pe parcursul multor ani, un adevărat război psihologic, cu scopul de a anihila orice reacţie sau revoltă a maselor la diverse acţiuni ale puterii, îndreptate împotriva interesului şi binelui general.

De curând l-am ascultat într-un interviu pe Alan Watt (cine e Alan Watt poate vă spun altădată) vorbind despre acest mecanism propagandistic prin care este demoralizată o naţiune şi îi este adormită conştiinţa.

Se ştie din psihologie că, atunci când un individ este supus unei situaţii traumatizante, de criză care produce un stres puternic, acesta îi poate face faţă şi îşi poate regăsi echilibrul relaziv uşor. Este posibil şi ca acesta să facă faţă la două situaţii de acest gen apărute simultan. Dar dacă acestea sunt 3, 4, sau mai multe, persoana respectivă clachează şi cade în depresie, anxietate, diverse nevroze, devine apatic, se izolează şi devine total lipsit de voinţă.

La fel se întâmplă şi la nivel social. Prin difuzarea neîntreruptă a tot felul de ştiri alarmiste, cu meteoriţi care ameninţă Pământul, cu Apocalipse, cu crize economie, războiae, viruşi mortali, crime, tot felul de scandaluri politice,  omul obişnuit capătă un sentiment de neputinţă, de apatie, de lipsă de speranţă şi toate acestea se propagă în întreaga colectivitate.

Dacă stăm să ne gândim, ce poate face un om simplu în faţa ameninţării unui meteorit, a unei epidemii ucigătoare, sau a unui război nuclear? Nu are nicio posibilitate de a influenţa aceste lucruri şi drept urmare cade în depresie şi apatie.

După ce o naţiune a fost adusă la acest nivel, total lisită de voinţă şi disperată, este propulsat pe scena politică un personaj carismatic, ce pare hotărât şi puternic (Băsescu, Ungureanu?!), fiind prezentat ca un fel de Mesia, un salvator al neamului. Oamenii, dorindu-şi o ieşire din situaţia groaznică în care se află, îl vor urma pe acesta şi vor accepta tot ceea ce acesta le va cere, sau va face în numele lor, chiar dacă asta le va produce chiar mai mult rău ca înainte pe termen lung.

Este o tehnică de control al maselor, veche şi foarte eficientă, care este aplicată de Elite de secole, dacă nu de milenii.

7 păreri la “Cum să demoralizezi o naţiune

  1. Alex

    Controlul, de exemplu, s-a facut mai complex si extins decat credem, iar campania de desensibilizare-prin toate televiziunile, de cand au aparut ele. „E timpul sa te distrezi”-uite un slogan care trebuia sa induca indiferenta tinerilor fata de munca. Si multe altele. Fiecare categorie a fost adormita cu ceva: pensionarii cu telenovelele, middle si lower class cu emisiuni „politice” pe paine. Mereu subiectele reale au fost evitate abil de moderatori, presa.
    Ne amintim cu 2-3 ani in urma cat tambalau era cu 2012 incoace si incolo, furtuni solare, cutremur, apocalipsa, ce mai zicea nu stiu care de la NASA, samd. Acum e liniste si pace, asa ca intreb: cat tre sa mai astept furtunile solare si caderea curentului electric? Sau sa sper doar razboiul cu Iranu? 🙂 Ca trece timpul si nimic rau nu se intampla!

  2. Sorin

    @Alex, curentul electric cade mereu, mai ales la @Dan. 😉 😀

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Nu cade numai la mine. În Bucureşti e dezastru! Mulţi se plâng că le pică curentul cu orele, nu ca la mine câteva fracţiuni de secundă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge