10 indicii pentru depistarea unui sociopat

By | 31 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

1. Sociopaţii sunt fermecători. Sociopaţii au o mare carismă şi au tendinţa de a atrage adepţi doar pentru că oamenii doresc să fie în jurul lor. Ei au o “strălucire” aparte, care atrage oameni ce caută de obicei îndrumare sau un ţel de urmat. Ei de multe ori par a fi sexy sau au o puternică atracţie sexuală. Asta nu înseamnă că toţi oamenii sexy sunt sociopaţi.

2. sunt mult mai spontani şi trăiesc mai intens decât alte persoane. Ei au tendinţa de a face lucruri bizare, uneori haotice pe care cei mai mulţi oameni obişnuiţi nu le-ar face. Ei nu sunt legaţi de normele sociale uzuale. Comportamentul lor de multe ori pare a fi iraţional sau extrem de riscant.

3. Sociopaţii sunt incapabili de a se simţi ruşine, vinovăţie sau remuşcări. Creierele lor nu au pur şi simplu circuitele necesare pentru a procesa astfel de emoţii. Acest lucru le permite să trădeze oamenii, să-i ameninţe, să le facă rău, fără a sta pe gânduri. Ei urmăresc orice acţiune care este în interesul propriu, chiar dacă aceasta dăunează grav altora.

4. Sociopaţii inventează minciuni scandaloase despre experienţele lor. Ei exagerează lucrurile până la absurd, dar când le descriu într-un format narativ, pe moment faptele par credibile.

5. Sociopaţii caută să-i domine pe ceilalţi şi să “câştige” cu orice preţ. Ei urăsc să piardă în orice dezbatere sau luptă şi îşi vor apăra reţeaua vicioasă de minciuni, până la punctul absurdităţii logice.

6. Sociopaţii tind să fie extrem de inteligenţi, dar ei îşi folosesc puterea minţii pentru a-i înşela pe alţii, mai degrabă, decât pentru a-i ajuta. IQ-ul lor ridicat de multe ori îi face periculoşi. Acesta este motivul pentru care mulţi dintre cei mai cunoscuţi ucigaşi în serie, care s-au sustras aplicării legii, erau sociopaţi.

7. Sociopaţii sunt incapabili de iubire şi acţionează numai în folosul propriu. Aceştia pot mima dragostea sau compasiunea, cu scopul de a obţine ceea ce doresc, dar ei nu simt, de fapt, dragostea în felul în care o facem noi.

8. Sociopaţii folosesc limbajul poetic. Ei sunt maeştri ai cuvintelor, capabili să ofere un “flux de conştiinţă” alert, un monolog, care este deopotrivă interesant şi hipnotic. Ei sunt povestitori experţi şi chiar poeţi.

9. Sociopaţii nu-şi cer niciodată scuze. Ei nu greşesc niciodată. Ei nu simt vina. Ei nu-şi pot cere scuze. Chiar dacă se dovedeşte că au greşit, ei vor refuza să îşi ceară scuze şi în loc să facă asta vor trece la atac.

10. Sociopaţii sunt deliranţi şi cred literalmente că ceea ce spun ei devine real doar pentru că îl spun! Charles Manson, criminalul sociopat, este celebru pentru că a spus, “Eu nu am omorât pe nimeni! Nu e nevoie să ucid pe cineva! Gândeşte-te! Am totul AICI! (arătând cu degetul la tâmplă) Nu am nevoie să trăiesc în acest tărâm fizic…”

Sursa

Ghici, ghicitoarea mea, la ce sociopat internabil şi suspendat mă gândesc eu acum?! 😆

8 păreri la “10 indicii pentru depistarea unui sociopat

  1. elena-bc

    Incredibil , am in fata ochilor portretul lui Ponta . Chiar daca nu am argumente , sunt aproape sigura ca asta ar fi putut sa-l fi aruncat pe geam pe procurorul PANAITE care ii fusese si amic pana ce acesta voia sa dea in vileag un clan de mafioti pe care Ponta ii voia scapati !!! Tipic !! Explicabila si cariera lui politica FULGERATOARE alaturi de alt SOCIOPAT = Nastase . Sper ca si Ponta sa-si primeasca pedeapsa . Cu cat mai repede ,cu atat mai bine pentru tara asta de prosti care se lasa amagita de tot felul de sociopati , psihopati , schizofrenici etc.

  2. bobo

    dar sociopatii sunt in stare sa spuna cuiva ” multumesc” ? si cand spun ” multumesc” , vorbesc serios?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge