Monsanto crede că România va deveni raiul plantelor modificate genetic

By | 3 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

La circa 30 de kilometri de Timişoara, în comuna Cărpiniş, a avut loc recent o prezentare de noi tehnologii în cadrul evenimentului „Farm Progres 2012, ediţia a V-a”, organizat de firma Monsanto, liderul mondial în producţia de organisme modificate genetic.

Conferinţa intitulată „Agricultura sustenabilă” a fost moderată de Lucian Mândruţă şi pe parcursul ei mai mulţi promotori ai OMG-urilor produse de corporaţia americană şi-au exprimat convingerea că viitorul agriculturii româneşti va avea la bază plantele modificate genetic.

Chiar dacă scandalurile care sunt legate de Monsanto au de cele mai multe ori ecouri care ajung pe tot globul, conducerea companiei este convinsă că viitorul agriculturii se vede printre tulpinile plantelor modificate genetic. Cele mai recente răsunete sunt legate, spre exemplu, de taxele pe care compania le percepe anual de la fermierii de pe alte continente, chiar dacă le vinde acestora seminţe doar o singură dată. Cinci milioane de fermieri brazilieni au dat în judecată corporaţia şi au obţinut în instanţă plata unor daune de două miliarde de dolari. Sentinţa a fost însă atacată şi procesul continuă. Alte acuze îndreptate asupra Monsanto sunt că obligă fermierii să cumpere în fiecare an seminţe prin „sterilizarea” materialului genetic şi exemplele pot continua.

Corporaţia îşi vede însă de extinderea afacerilor pe care le derulează în ţară, iar semnele sunt cât se poate de clare că se aşteaptă ca şi în România să se poată introduce contestatele culturi de OMG-uri. Poziţia conducerii locale a companiei este în concordanţă.

Sursa: Adevărul

Pare foarte probabil, având în vedere că românii au dovedit UE şi întregului Occident că sunt cobaii perfecţi pentru tot felul de experimente monstruoase făcute pe populaţie, iar politicienii şi demnitarii noştri sunt slugile perfecte ale corporaţiilor străine, fiind dispuşi să-şi vândă ţara şi propriul popor, pe şpăgi infime, ce nu au concurenţă pe piaţa corupţiei mondiale.

5 păreri la “Monsanto crede că România va deveni raiul plantelor modificate genetic

  1. Maya

    Doamne Dumnezeule! unde ne mai duc acesti „calauzitori” satanici care conduc tara? Oare cat ai mai rabda bunul Dumnezeu?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Ce spunea Lucian Mândruţă la conferinţă: „Dacă nu am fi fost mai deştepţi ca natura, nu am fi fost atât de mulţi.”

  3. Gabi

    Era de asteptat.. dupa dereglarile „naturale” care le’am avut anul acesta in climat.. vine bineinteles un colos corporativ care sa ne dea solutia.. seminte bolnave.. se stie ca vremea se poate altera cu unde haarp de o gramada de timp. Oare cum au venit valurile de caldura anul acesta? Sa fim seriosi.. ne meritam soarta cand suntem ignoranti si stam si ne uitam cum ni se fura pamantul de sub picioare..

  4. Pingback: Monsanto preia monopolul asupra semintelor lumii | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge