Atenţie, nu primiţi daruri pe stradă de la necunoscuţi!

By | 7 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

În diverse locuri frecventate din Bucureşti (staţii de benzină, parcări, supermarketuri), diverşi indivizi au început să distribuie gratuit mici cadouri, aparent promoţionale (portchei, mascote, etc.) NU LE ACCEPTAŢI !!!!!! „Cadourile” conţin un cip de urmărire, cu ajutorul căruia hoţii ştiu totul despre tine: unde te afli, când eşti acasă, unde-ţi staţionează maşina, etc. Din informaţiile pe care le deţin este vorba de o reţea europeană care utilizează un nou sistem infracţional. În Olanda, oficialităţle au apelat la mijloacele mass-media (sic!) spre a informa populaţia asupra acestui gen de escrocherie.

Mesajul a fost postat de jurnalistul Ovidiu Zară pe Facebook. E bine să vă păziţi, chiar dacă în perioada următoare se vor împărţi pe stradă multe cadouri electorale tentante. 🙂

UPDATE: DCNews publică un articol în care precizează că acest mesaj este unul de spam şi încearcă să manipuleze electoratul să stea acasă în ziua alegerilor.

”Aceste mesaje se bazează în general pe anxietatea colectivă. Au un efect de contagiune foarte puternic și manipulează. Acest tip de mesaj caută se creeze emoții puternice. Prin manipulare se induce un anumit tip de comportament care nu este conștientizat. Dacă oamenii vor crede că dacă ies din casă li se va întâmpla ceva rău, că obiectele promoționale conțin chip de urmărire, atunci se va crea teamă. Nu se vor mai duce la întâlniri cu candidații sau la evenimente. Cred că se urmărește prezența scăzută la vot”, a spus Hanibal Dumitrașcu pentru De Ce News.

Oficial, nu s-a înregistrat nicio plângere legată de un astfel de mod de operare. ”Pentru ca o bandă de hoți să opereze astfel necesită o investiție destul de mare. Până acum nu au fost probleme”, au declarat pentru De Ce News reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge