Mega Mall construit pe locul întreprinderii „Electroaparataj”

By | 22 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Ipocriţii care ne conduc se plâng mereu că în România nu se munceşte, că nu suntem competitivi şi de aceea suntem cu mult în urma Europei. Pe de altă parte, ipocriţii şi mai mari de la UE, după ce ne-au pus să ne distrugem economia şi să mărim toate preţurile la utilităţi, pentru a ne alinia la standardele europene, acum spun că s-au săturat să ne tot dea bani, pe care de fapt nu i-am primit niciodată.

În timpul ăsta, în ţara noastră lucrurile continuă în acelaşi mod: se dărâmă fabrici, desfiinţându-se astfel locuri de muncă şi capacităţi de producţie şi se construiesc mall-uri şi centre comerciale gigant.

Proiectul centrului comercial Mega Mall, pe care grupul austriac Real4You intenţionează să îl dezvolte pe platforma Electroaparataj de lângă stadionul Arena Naţională din Bucureşti, a primit autorizaţia de construire, iar lucrările sunt programate să înceapă anul viitor.

Proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi şi, pe lângă hipermarketul Carrefour, dezvoltatorii proiectului au mai închiriat spaţii şi către companiile Flanco şi Altex, operatorii de entertainment Slot Point Casino şi Cine Grand, precum şi către retailerii de îmbrăcăminte C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez sau Office Shoes.

Sursa: ZF

Din întâmplare am copilărit în zonă şi cunosc foarte bine locul. „Electroaparataj” era o întreprindere care mergea bine, oferea o grămadă de locuri de muncă şi producea corpuri de iluminat, întrerupătoare, prize şi alte echipamente electrice, care puteau acoperi cel puţin nevoile interne pentru astfel de produse.

Acum terenul fostei fabrici este ras ca în palmă şi aşteaptă ridicarea unei noi monstruozităţi, care va sufoca zona, deja destul de aglomerată, după ce au fost construite acolo un restaurant McDonald’s, o benzinărie şi Arena Naţională.

Ridicarea unui nou hypermarket va afecta şi mai mult locul respectiv, deoarece, pe lângă aglomeraţia creată, va trebui modificată şi infrastructura, va fi necesară o parcare pe măsură, reţeaua electrică va fi solicitată şi mai mult etc. Şi toate astea doar pentru ca prietenii noştri europeni să mai aibă un loc unde să-şi vândă mărfurile săracilor din România.

2 păreri la “Mega Mall construit pe locul întreprinderii „Electroaparataj”

  1. fed

    pai n-ati vrut voi capitalismul vestului luminos care credeati ca o sa va monteze burlane pe balcon de unde va curge tot ce va trebuie voua?! 🙂 aveti exact ce-ati cerut! vestul n-a facut vreodata altceva si n-a fost niciodata altfel decit scrie in istorie! ca voi ati vrut sa traiti din povesti si vise este alta treaba si a fost alegerea vostra la care am fost martor. dupa cum am scris baietii au profitat ca marea majoritate proveneau din familii taranesti fara nici un fel de experienta si deci fara putinta de-a va forma voua noilor generatii o memorie a timpului. ati fost facuti ca victime si masa de manevra. cind flotantii au navalit in bucuresti in special ce-au facut ei in primul rind? au eliminat promovindu-se numai intre ei elita locala adica pe cei instruiti si cu experienta. acum pt asta platiti si dupa cum vedeti costa al naibii de scump deoarece singura moneda este chiar viata vostra. stiu ca flotantii si urmasii lor nu vor vedea asta vreodata si in mindria lor abnorma specifica tranilor nici nu vor accepta c-au facut o prostie chit ca astazi se observa clar ca pina si ei platesc. deci nu astepta nimic de la cei cu aceasta provenienta pt ca toti sint ca trasi la xerox. garantez pt asta si stiu ca nu ma insel niciodata!
    din familiile noastre s-a stiut inca din anii 60 ce urmeaza!!! deci eu ce traiti voi astazi am stiut ca va veni inca de la o virsta mica. batrinii educati si nascuti la sfrsitul sec 19 incept de sec 20 spuneau atunci cind vedeau ce se intimpla ca astia in 30 de ani cind vor pune mina pe romania vor face praf toata tara. nu intru in amanunte deoarece ia timp insa au avut dreptate si vezi asta singur.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu ştiu de ce mă bagi şi pe mine în aceeaşiu oală, pentru că eu nu am vrut nimic; nici capitalism, nici altceva, în afară de puţină libertate, respect şi posibilitatea de a trăi prin forţe proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge