Secretul fericirii e să te bucuri de ceea ce ai

By | 14 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Nu m-am uitat la ediţia emisiunii „Sinteza Zilei” de ieri aseară, dar am înţeles că au fost invitaţi Andreea Marin şi Ştefan Bănică jr., aflaţi în plin divorţ.

Am prins doar un scurt moment în care Mihai Gâdea adresa întrebarea: „Sunteţi fericiţi?”, la care Andreea Marin a răspuns pe un ton categoric: „Niciodată! Pentru că întotdeauna vrem mai mult.” Am avut atunci o revelaţie, pe care o intuiam mai demult, cu privire la esenţa fericirii. Mi-am dat seama că fericirea se rezumă la ceea ce simţi, la starea interioară, nu la ceea ce ai.

Prin urmare toţi aceşti oameni bogaţi, pe care îi invidiem şi care au tot ce şi-ar putea dori vreodată un om simplu, sunt mereu nefericiţi din cauza lăcomiei. Pentru că tot timpul vor mai mult decât au, niciodată nu sunt în stare să se bucure de ceea ce posedă în prezent.

Morala este, deci, că pentru a putea fi fericit, trebuie să ai dorinţe cât mai puţine şi să fii capabil să te bucuri în orice clipă de prezent şi de ceea ce ai în prezent. Parcă asta spun şi budhiştii, nu?! 😀

3 păreri la “Secretul fericirii e să te bucuri de ceea ce ai

  1. ChavaLito^

    dar uitate ca majoritatea vedetelor ca sunt in situatia asta (Divorturi,depresii,sunt consumatori de droguri) intr-un cuvant,Nefericiti si niciunul nu e crestin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge