Lămuriri necesare pentru ateişti

By | 10 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Mă lovesc des pe Internet, în special pe Facebook, de tot mai multe grupuri, comunităţi virtuale şi pagini care promovează ateismul. După cum sunt concepute şi după nivelul la care abordează acest subiect delicat, par a fi nişte puşti teribilişti mai degrabă, decît nişte propagandişti autentici.

Este foarte probabil ca ei să fie manipulaţi de diverse grupuri de propagandişti globalişti, neomarxişti ori satanişti sau măcar să fie inspiraţi de astfel de grupări care acţionează în special în afara României, dar şi în spaţiul virtual şi real românesc.

Fără să fie specialişti în domeniu şi fără să aibă cunoştinţe temeinice de filosofie, teologie, antropologie, istorie, ezoterism sau psihologie socială, moderatorii acestor comunităţi virtuale încearcă să îi convingă pe ceilalţi, ultilizând într-o manieră naivă argumente “raţionale” şi “ştiinţifice” de faptul că Dumnezeu nu există.

Metodele de propagandă folosite constau în postarea de caricaturi sau colaje foto cu mesaje batjocoritoare la adresa religiei şi simbolurilor religioase, diverse citate ale unor celebrităţi şi dezbateri agresive şi pline de insulte cu cei din tabăra opusă, consideraţi ultra-religioşi. Această manieră de exprimare, precum şli multe astfel de materiale, chiar şi numele paginilor, site-urilor şi blogurilor sunt în general copiate sau chiar clonate intergral după altele similare din străinătate, în special din Statele Unite.

Pe lângă faptul că existenţa lui Dumnezeu nu este o problemă care se poate soluţiona folosind ştiinţa şi raţiunea, aceşti propagandişti naivi nu înţeleg că pun total greşit problema. Credinţa există fie că admitem acest lucru sau nu. Însă nu este esenţial să ştim dacă Dumnezeu există sau nu, ci dacă omenirea are nevoie sau nu de credinţa în Dumnezeu!

Haideţi să ne imaginăm că ateiştii, manipulaţi de sataniştii globalişti şi neomarxişti îşi realizează idealul şi în viitor nu va mai exista credinţa în vreun zeu sau Divinitate. În acest caz, cine va fi cea mai puternică şi evoluată fiinţă de pe planetă?! Evident omul. Omul va deveni “măsura tuturor lucrurilor”, aşa cum îşi doreau sataniştii iluminişti din Epoca Renaşterii.

Dar dacă omul este stăpânul lumii, evident că va exista şi o ţară, uniune sau imperiu care va fi cea mai puternic/ă de pe pământ. Prin urmare vom avea şi un popor care va fi cel mai puternic din lume, devenind “poporul ales” sau “rasa superioară”. Mai mult decât atât, conducătorul acelui popor va fi “cel mai puternic om de pe planetă”.

Acum ,deja toată lumea ştie că, chiar şi cel mai puternic om de pe planetă, este doar o marionetă, dirijată de cei care deţin cu adevărat puterea, fie ei societăţi secrete, bancheri triliardari sau corporaţii transnaţionale. Deci cei mai puternici oameni de pe planetă vor fi câţiva satanişti foarte bogaţi, din “rasa superioară”, care se vor crede “dumnezei pe pământ”.

Şi ce face omul atunci când se crede “dumnezeu pe pământ”? Păi dacă e “dumnezeu” şi nu e nimeni mai tare decât el, înseamnă că poate să ucidă pe oricine şi oricât de multe persoane, poate comite cele mai mari atrocităţi şi porcării imaginabile, va putea distruge chiar întreaga lume, fără să aibă nicio teamă, ba chiar va avea parte de o mare satisfacţie făcând toate acestea.

La fel şi în cazul oamenilor de rând, cine va mai putea institui şi aplica principiile şi normele morale, aşa cum cred ateiştii? Adică, oameni vor fi buni din convingere, pentru că “un om poate fi bun şi fără Dumnezeu”? Nu cred. Mai degrabă oamenii vor fura, înşela, ucide sau se vor lăsa pradă desfrâului şi abuzurilor, pentru că nu va mai exista o forţă deasupra lumii care îi va judeca şi îi va sancţiona, după faptele lor, ci doar legea omenească, care poate şi foarte uşor ocolită, înşelată sau încălcată, dată eşti suficient de abil.

De fapt, omenirea a mai traversat, în urmă cu multe mii de ani, o astfel de perioadă, în care cei care conduceau popoarele se credeau ei înşişi dumnezei pe pământ, iar viaţa unui om nu valora mai nimic.  Dar ştiţi cum se numea acea perioadă?! Epoca sclavagistă! Deci asta vreţi măi ateiştilor, să ne întoarcem la epoca sclavagistă???

23 păreri la “Lămuriri necesare pentru ateişti

  1. Bogdan

    Aveti dreptate dl.Dan. Sunt multi idioti care spun ca Dumnezeu nu exista,dar placerile pacatoase lumesti exista?Da,dar acestea sunt de la cel din iad. Dar oare idiotii astia nu isi pun intrebarea ca universul si lumea nu se facea asa singura,dar la cat de indoctrinati sunt parca aud ca tot omul a creat si soarele ca a evoluat tehnologia. Sau ca omul se trage din maimuta. Cam cu aceste indobitociri este nascuta actuala generatie tanara. Asta e doar inceputul cu ateisti astia.
    Bogdan´s last blog post ..Protest al organizatiei Noua Dreaptă împotriva ocupanților României FMI,BANCA MONDIALA,COMISIA EUROPEANĂ și U.E

  2. Gabi Dumitrescu

    @Bogdan: Mai usurel cu jignirile gratuite, mai bine ia si invata putin limba romana…
    Se omite un aspect foarte important in articol, si anume comportamentul bisericii ca insitutie, dar si al multora dintre reprezentantii ei, comportament ce „impinge” pe multi la ateism. Oh, da, si inca o chestie – e ridicol sa afirmi ca nu exista morala fara credinta/dumnezeire. Imi place sa cred ca sint cu mintea deschisa. Voi ati accepta un adevar complet diferit fata de ceea ce proclamati? Bogdan, cum ar fi sa te trezesti miine cu dovezi palpabile ca sintem creatia unei rase superioare care a existat tot timpul si care chiar a creat intregul Univers, iar „dumnezeul” creatiei noastre ar fi doar un „branch manager” responsabil de Calea Lactee?

  3. Bogdan

    @Gabi Dumitrescu,credeti ca tot omul a creat si soarele si universul? Vati uitat mult la filmele sf. Omul prin viata este ca un test,sa il slujesti pe bunul Dumnezeu pentru a face lucruri bune si sa spui adevarul,dar o sa ne intalnim la ziua judecati, Mai am auzit eu voci care spun ca vin extraterestri sa ne salveze,dar eu de 30 ani nu am vazut nici un fel de farfurie zburatoare sau vreun extraterestru. Asa se intampla cand te uiti prea mult la filmele de spalat creierul SF,te desparti de realitate.
    Bogdan´s last blog post ..Stapânii lumii

  4. Gabi Dumitrescu

    Iau in considerare mai multe variante, inclusiv cea a divinitatii. Cind fac un bine, nu o fac sperind la un loc in rai sau la vreo iertare divina. Tu ai face bine sa pui mina pe cartea de gramatica, in alta ordine de idei…

  5. Ghabee

    @Dan Tanasescu: Nu este nevoie sa crezi in ceva ca sa nu fi o persoana rea. Este de ajuns sa fi destul de constient si sa actionezi cu constiinta.. Ce tie nu’ti place altuia nu’i face.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Pe bune, aşa de la natură?! Omul acţionează instinctiv în mod egoist. Şi dacă mai pui la socoteală că mass-media te învaţă să fii mereu egoist, lacom, desfrânat, violent, să bei, să te droghezi şi să fii lipsit de interes pentru ceilalţi, oare cum mai poţi fi în aceste condiţii „conştient şi să acţionezi cu conştiinţă”, dacă nu există un sistem care să te educe în acest sens???

  7. Ghabee

    Evident ca nu de la natura. Suntem rezultatul experientelor pana in momentul de fata. Evident ca lipsa de educatie duce la extremele de genul. Dar mi se pare oarecum absurd sa spunem ca solutia este religia. Mie personal mi se pare o solutie mai buna un sistem educativ care sa educe atat copiii cat si adultii intr’un spirit social care lupta pentru binele tuturor nu al individului. Nu cred ca de vina sunt nici ateii, nici cei care cred in anumite religii, ci sistemul educativ. Este evident ca un grup de oameni lupta pentru suprimarea maselor.. dar sa spui ca asta vor ateii sa se intoarca la sclavagism mi se pare ridicol si absurd. O multime de oameni de stiinta sunt atei si au adus contributii uriase omeniri. Eu sunt de parere ca este o generalizare aiurea ce ai facut aici. Este ca si cum ai spune ca datorita cruciadelor crestinii sunt criminali.

  8. Dan Tănăsescu Post author

    Nu cred că ai înţeles prea mare lucru din acest articol. Eu nu am spus că ateii vor să ne întoarcă la sclavagism! Am spus că, dacă idealul lor s-ar împlini, adică dacă lumea nu ar mai crede în Dumnezeu, atunci efectul ar fi întoarcerea la sclavagism, adică o lume în care unii se cred dumnezeu pe pământ şi fac ce vor cu ceilalţi.

    Referitor la sistemul educaţional, cine crezi că ar avea interesul să susţină şi să finanţeze un astfel de sistem „care sa educe atat copiii cat si adultii intr’un spirit social care lupta pentru binele tuturor nu al individului”, în condiţiile în care e mult mai uşor şi mai profitabil să susţii hoţia, minciuna, viciile şi crima?

  9. Horus

    Consider ca cea mai mare parte a deductiilor din acest articol sunt pur si simplu gratuite. Daca idealul lor s-ar implini si lumea ar renunta complet la credinta in ideea de dumnezeu, practic daca nu ar mai crede nimeni in niciun fel de dumnezeu, personaje mitologice, fantastice sau alte entitati de natura supranaturala – mi s-ar parea destul de firesc ca nici oamenii insisi sa nu-si asume astfel de roluri. Probabil s-ar merge mai mult inspre ideea de cunoastere stiintifica a universului si a omului, singura de altfel care are rezultate reale, verificabile si observabile. Nu cred ca s-ar intoarce nimeni la sclavagism, dovada este ca din Renastere incoace s-a urmat un trend ascendent in ce priveste progresul global al omenirii, dar si individual, al fiecaruia.

    Pe de alta parte, in general articolele blogului sustin ideea ca suntem chiar in prezent oarecum intr-o situatie similara societatii sclavagiste (deci nu e nevoie de renuntarea la dumnezeu pentru intoarcerea la sclavagism): o elita restransa care controleaza cea mai mare parte a bunurilor, averilor si resurselor, versus populatia lumii intr-o stare permanenta de confuzie, saracie si manipulare.

  10. Dan Tănăsescu Post author

    Renaşterea are la bază cultul Illuminati care este unul satanic. Umanismul şi ateismul sunt doar o deghizare a satanismului şi a păgânismului antic promovat de Iluminismul Renaşterii, iar cultura occidentală actuală este bazată pe această filosofie satanică. Progresul material şi tehnologic s-a desfăşurat în paralel cu degradarea spirituală accentuată a umanităţii, iar asta nu înseamnă nicidecum progres. 🙂

  11. Gusti Roman

    Sunt ATEU!!! Și eu NU sunt un pușt teribilist!!! Și nici sub influenta neomaexistilor sau satanistilor!!!
    Dar eu gândesc si vad lumea prin prisma a tuturor descoperirilor stiintifice ale omenirii! Nu am capul imbuibat de cretinisme religioase si moaste scarboase!
    Așa că tot articolul scris de tine ca un bulangiu ce esti… e o hârtie higienică plină de căcat, cu care te ștergi singur la gură și ti-o îndeasi apoi în creierul tau plin cu 1 (un) neuron!!!

  12. Pingback: Dan Tănăsescu, vânzătorul ce nu îşi cunoaşte marfa …

  13. claudia

    Articolul e o ciorba de speculatii subtiri si lipsite de substanta. Si, evident, o pledoarie pro domo. Categoric, fiecare e liber in sinea lui sa creada in ce vrea. Daca ai nevoie de coercitie divina ca sa fii pozitiv din punct de vedere moral, esti liber sa ti-o aplici. Nu ma intereseaza ce il mana in lupta pe fiecare, atata timp cat nu e agresiv. Cat despre institutia religioasa, pe care cel mai adesea scriitorii de articole o confunda cu credinta, aia e clar o institutie omeneasca, corupta si coruptibila, lucru vizibil cu ochiul liber, daca nu privesti realitatea prin ochelari de cal.
    Decat sa ne batem in opinii pe tema a ce are fiecare la mansarda, mai bine ne-am vedea, cu responsabilitate, fiecare de ale lui si ne-am pune neuronul la treaba.
    Si daca eu nu am pofta sa cred in ce crezi tu, domnule scriitor de articol, asta nu ma face nici satanista, nici teribilista, nici neomarxista. Ba as zice ca sunt mai ferita de manipulare decat cei care inca mai cred in mos craciun si nu se pot abtine sa comita lucruri reprobabile decat daca isi amintesc ca ii bate doamne-doamne.

  14. claudia

    si daca nu aprobi post-urile care nu iti suna bine, qvod erat demonstrandum! Iaca unde sedea dreptatea!

  15. claudia

    A! si folosesti des afirmatii categorice legate de satanism si ateism. Nu ca ar fi sinonime, dar matale asa le iei. Pe ce te bazezi? Cand afirmi ca renasterea si umanismul sunt produse sataniste, de exemplu. Ia oleaca de pauza de agresivitate si asaza-te intr-un coltisor si citeste. Dar nu doar fantasmagorii manipulatoare. Citeste si rationeaza, ca de-aia ti-a dat dumnezeul tau ratiune. Parerea mea.

  16. Dan Tănăsescu Post author

    @Claudia, a putea să îţi explic mai multe legat de nelămuririle pe care le ai, dar cred că nivelul tău intelectual este insuficient pentru a putea înţelege aceste lucruri. Nici lectura unor cărţi şi materiale nu cred că te-ar ajuta prea mult. 🙂

  17. claudia

    Nu aveam nicio indoiala ca vei raspunde la modul asta. Desigur, stii exact si care e nivelul meu intelectual, asa cum le stii pe toate. Da-mi voie sa ma indoiesc ca esti posesorul tuturor adevarurilor. Un om inteligent, in secolul in care traim, realizeaza ca specia noastra marunta e foarte, foarte departe de adevaruri. Si se fereste de afirmatiile categorice. Prefer sa ma indoiesc in nestiinta mea, si sa fiu curioasa, decat sa imi bag capul in nisip si sa dau vina pe zei sau pe diavoli pentru ignoranta agresiva a acestei specii aflata la varsta la care abia invata sa mearga, crede in zana maseluta si smulge jucariile din mana celuilalt.

  18. Dan Tănăsescu Post author

    Exact! Plus de asta nici măcar nu te poţi concentra suficient pentru a înţelege comentariile. Am spus clar că doar CRED că nivelul tău intelectual este insuficient, dar tu ai înţeles, sau ai rămas în cap cu ideea că ştiu sigur, deci eu le ştiu pe toate. Aşadar, nu ai putere de concentrare, eşti superficială şi faci greşeli de logică. Ce ai vrea să cred despre capacităţile tale intelectuale? 🙂

  19. Tudor

    @Bogdan Nu știi noțiuni banale de chimie. Cum penisul meu să construim noi oamenii soarele? Prea multe filme sf auzi la el, și dacă ar fi de exemplu să ne lovească un asteroid noi l am construit pe ală? L a construit dzeu ca să ne pedepsească pentru păcatele lumești? A fi bun cu ceilalti, generos țin de moralitate. Crezi în vrăjitoare? Nu. Ei bine creștini omorau femei pe capete cu pretextul ca sunt vrăjitoare prin sec 15 , să nu mai vb de cruciade.. Ce e greșit să crezi ca universul a fost creat (abstractizez ca să înțelegi) de o bombă de proporții infinite? Ți se pare mai normal ca universul să fie creat de un om invizibil care ne iubește dar nu prea, care în fiecare zi omoară mii de nevinovați tot vina păcatelor lumești e ? Sau e păcatul strămoșesc? Ps nu există atei-satanisti, există atei și există sataniști poate ca i ați bagat în aceeași grupa ca ateii să și piardă din credibilitate

  20. AL CHEMISTUL

    –doua carti folositoare pentru pro-si contra ateisti..a fi:TONI VICTOR MOLDOVAN-@programul terra’,si…la recomandarea editorului(!?);ALEXANDRU CIULEAN –@enigme descifrate@’–(editura MIRACOL–
    –UNA o gasiti si online
    –traiasca romanii destepti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge