CCR consideră că dreptul la viaţă intimă şi privată nu este absolut

By | 13 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Dreptul la viaţă intimă, familială şi privată nu este absolut, ci, în anumite condiţii, acesta poate fi supus unor limitări ori restricţii sau ingerinţe din partea autorităţilor, arată Curtea Constituţională a României în motivarea deciziei de respingere a excepţiilor referitoare la publicarea declaraţiilor de interese din Legea ANI.

Iar ca argument este folosită Convenţia Europeană pentru apărarea Drepturilor Omului:

Curtea precizează că, în acelaşi sens, Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale stabileşte prin art.8 paragraful 2 că dreptul la respectarea vieţii private poate face obiectul unor restricţii dacă sunt prevăzute de lege şi dacă constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protejarea sănătăţii sau a moralei ori protejarea drepturilor şi libertăţilor altora.

Sursa

Iată ce spune exact articolul cu pricina:

Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie

1. Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.

2. Nu este admis amestecul unei autorităţi publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege şi constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii, a moralei, a drepturilor şi a libertăţilor altora.

Deci aţi înţeles cum e cu „dimocrăsi” şi cu drepturile omului?! Dacă Obama, Merkel, Barroso, Băsescu, Ponta etc. consideră că e vorba de securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării ş.a.m.d., atunci pot să-ţi citească e-mailurile, să-ţi spargă contul de Facebook sau Twitter, să îţi planteze microfoane în casă, să te filmeze ce faci cu nevasta în pat şi tot ce e nevoie pentru propăşirea democraţiei şi statului de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge