Tot mai mulţi americani renunţă la cetăţenie pentru a scăpa de impozitele mari

By | 18 august, 2013
Distribuie prietenilor!

1.810 persoane au renunţat la cetăţenia americană de la începutul anului, o cifră mai mare decât cea  înregistrată pe întreg anul 2012. Principalul motiv îl constituie majorarea impozitelor pentru persoanele fizice.

SUA au publicat un nou raport cu privire la numărul celor care au renunţat la paşaportul american. Este vorba despre persoanele cu dublă cetăţenie, deţinători de mari active şi care petrec cel mai mult timp în străinătate. În ultimii ani, Washingtonul a declarat război americanilor care îşi ascund veniturile şi nu plătesc impozite pentru proprietăţile deţinute peste hotare. În replică, persoanele bogate iau măsuri radicale pentru rezolvarea problemei. Experţii spun că numărul celor care vor renunţa la paşaportul american va continua să crească.

Statele Unite, spre deosebire de alte 33 de state ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cer cetăţenilor săi să plătească impozite, în ciuda faptului că trăiesc mai mult în străinătate. În caz de neplată, inspectorii pot aplica amenzi de până la 50.000 de dolari ori pot confisca jumătate din banii aflaţi în conturile din străinătate.

Sursa: Vocea Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge