Englezii de ce protestează împotriva gazelor de şist?

By | 24 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

După ce ţăranii din Pungeşti au blocat convoiul de camioane de la Chevron, împiedicând astfel începerea explorărilor pentru gaze de şist în zonă, tot felul de mâncători de rahat anti-românesc în public i-au acuzat că sunt nişte muritori de foame, morţi de beţi care trăiesc în sărăcie dar refuză să-şi exploateze resursele.

Se merge pe propaganda conform căreia poporul român şi în special cel din Moldova este înapoiat, primitiv, sărac, prost informat şi refuză progresul adus de Vestul super civilizat.

Iată însă că proteste similare cu cel de la Pungeşti au loc şi în Vestul dezvoltat şi civilizat, aşa cum este cel care s-a desfăşurat astă-vară în Marea Britanie la West Sussex.

Protestatarii anti-fracturare au obţinut joi, o victorie surpriză, împotriva încercărilor de a extrage petrol în districtul lor. Zeci de protestatari au blocat un site de foraj din afara localităţii West Sussex din Balcombe. Forajul era operat de Cuadrilla, compania energetică condusă de fostul şef BP Lordul Browne.

În cursul aceleiaşi zile, Departamentul pentru Energie a acordat o autorizaţie de foraj pentru exploatarea companiei Cuadrilla, care operează, de asemenea, instalaţii de fracturare hidraulică în Lancashire. Aceasta caută petrol în şisturile din Sussex şi spune că ar putea avea nevoie să utilizeze tehnici controversate de fracturare hidraulică de înaltă presiune pentru a-l extrage.

După şapte ore de confruntări între Cuadrilla şi un grup din ecologişti si opozanţi locali – inclusiv mai multe grupuri de părinţi şi copii din sat – un camion care transporta un generator absolut necesar pentru forajul pe exploatare a fost nevoit să se întoarcă din drum, în uralele protestatarilor. Forajul în rocă la o adâncime de 3.000 ft (aprox. 914 m n.t.) fusese programat să înceapă luni.


Sursa: The Guardian

De remarcat este faptul că britanicii protestează împotriva exploatării gazelor de şist de către o companie britanică, deci naţională, în timp ce localnicii de la Pungeşti se opun unei companii străine, care nu are nici o legătură cu România şi niciun interes sau responabilitate legate de poporul român!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge