Tot mai mulţi occidentali iau antidepresive

By | 29 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Tot mai mulţi occidentali iau antidepresive. În ultimii 10 ani, numărul celor care apelează la astfel de medicamente s-a dublat, potrivit unui studiu OECD, deşi efectul lor este discutabil.

Indispoziţii, migrene, probleme ale aparatului digestiv. Lista efectelor secundare după renunţarea la medicamente antidepresive este lungă, explică pentru DW Matthias Seibt, membru al Uniunii Psihiatrilor din Germania. Cu toate acestea, antidepresivele sunt prescrise în occident de medici cu mare uşurinţă, de parcă ar fi bomboane, mai afirmă specialistul. Motivul este după părerea sa goana după profit a companiilor farmaceutice şi corupţia existentă în rândul medicilor.

O statistică întocmită de Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), vine să-i dea dreptate lui Seibt, cel puţin în privinţa numărului mare de antidepresive consumate în occident. Valerie Paris, expertă în cadrul OECD pentru chestiuni ce ţin de industria farmaceutică, a declarat pentru DW că „în ultimul deceniu, consumul de antidepresive în ţările OECD aproape că s-a dublat”.

Sursa: Deutsche Welle

Asta e cea mai bună dovadă că banii nu aduc fericirea! 😀

5 păreri la “Tot mai mulţi occidentali iau antidepresive

  1. Mihai

    Depresia nu este o boala. Este o stare psihica cat se poate de fireasca indusa de un soc afectiv, de o pierdere sau de o nereusita importanta. Ar fi anormal sa nu fii depresiv cand pierzi o fiinta apropiata. Este de asemenea normal sa devii deprimat si descurajat intr-un sistem social care te respinge si te umileste (depresie sociala), exceptand cazul cand alegi sa devii un infractor interlop sau un revoltat dement si inarmat.. Depresia a fost transformata intr-o boala profitabila de Puterea care controleaza sistemul. Trebuie sa-ti intre bine in cap ca sistemul este perfect asa cum e si daca esti depresiv ia mata medicamente. Asta sistem destept, profita si de „maladiile” pe care le produce. Si cu stresul e la fel. Esti stresat ? Adapteaza-te, ca doar n-o sa schimb sistemul profitabil ca sa elimin stresul.
    Sistemul nu este de vina nici atunci cand unii nedeprimati dar neadaptati devin infractori. Explicatia e simpla si de ultima ora: au gene de infractori. Cand sistemul nu este niciodata de vina, numai indivizii pot fi de vina.

  2. Porumbelul Basist

    Ce tare! Schizofrenii cu delir conspirationist scriu pe bloguri despre depresie! Genial!

  3. Mihai

    „Schizofrenii cu delir conspirationist scriu pe bloguri despre depresie”. Bravo basistule, te-ai scremut tu ce te-ai scremut, intelectual vorbind, dar a meritat. Ti-a iesit o basina logica specifica cretinismului agresiv basist, de-ai imputit tot site-ul. Asa de mare sa fi fost deranjul ? Oare de ce?

  4. red

    fiecare al 4-lea vestic are o boala psihica iar aici sint numarati doar cei care sint inregistrati ca atare. in anii 90 era fiecare al 8-lea. avansam in bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge