Tu ai card de donator de organe?

By | 8 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Până la finalul lunii noiembrie CNAS vrea să încheie procesul de distribuie a cardurilor de sănătate electronice, cu cip, deocamdată neimplantat sub piele. Acestea urmează să fie obligatorii începând cu luna martie 2015. Asta înseamnă că de la acea dată nu vei mai putea să mergi la doctor fără acest card.

Să vedem ce este mai exact cardul de sănătate electronic şi ce informaţii conţine!

O bucată de plastic, de dimensiunea unui card bancar, băgată într-un plic care le va stoca practic nu doar datele de identificare, ori numărul de asigurat, ci şi întregul dosar medical, respectiv grupa sanguină, Rh-ul, consimţământul pentru donarea de organe (dacă există), cel mult 10 diagnostice medicale cu risc vital şi maximum 20 de diagnostice care vizează bolile cronice, dacă este cazul.

Sursa: Gândul

Cred că aţi sesizat din start uriaşele avantaje pe care le oferă acest card minunat şi cum va revoluţiona el sistemul de sănătate în România.

În primul rând, va da un nou impuls economiei, permiţând unor firme şmechere să facă morman de bănet de pe piaţa liberă şi competitivă a banilor publici. Asta este indiscutabil. Gândiţi-vă cât costă cele câteva milioane de carduri şi după aceea cititoarele pe care va trebui să le achiziţioneze medicii de familie la preţul de 50 de euro bucata!

Pe urmă, industria farmaceutică „multinaţională” va avea un instrument eficient cu ajutorul căruia va putea trimite pacientului consumator oferte de nerefuzat, personalizate conform dosarului medical al acestuia şi istoricului bolilor de care a suferit.

Dar cred că cel mai mare avânt va lua industria traficului şi transplantului de organe spre marea bucurie a celor de la Pro TV. Păi vă daţi seama, dacă cineva vă poate accesa datele de pe cardul de sănătate cu cip, află imediat ce stare de sănătate aveţi, ce grupă sanguină şi de Rh, adică dacă sunteţi compatibil şi vă face o ofertă pentru a dona un rinichiuţ, un ficăţel sau un ochişor pentru un nefericit cu bani mulţi! Şi dacă refuzaţi cumva, vă poate organiza un mic accident, care vă va transforma în donator de organe prin „forţa destinului”. Aşa că, nu uitaţi, când vă activaţi cardul de sănătate, să menţionaţi acolo că vă daţi consimţământul pentru donarea de organe, după sau în timp ce treceţi în lumea celor drepţi, că am înţeles că transplantul de organe se face numai de la o persoană aflată în viaţă. 😀

Şi nu uitaţi: Există viaţă după moarte! Gândeşte liber! Numai la Pro TV!

5 păreri la “Tu ai card de donator de organe?

  1. Pingback: Tu ai card de donator de organe? |

  2. Pingback: Tu ai card de donator de organe? | .::: CALIN ADRIAN :::.

  3. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge