Arabia Saudită defineşte ateii ca fiind terorişti

By | 7 octombrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Arabia Saudită a introdus o serie de noi legi care definesc atei ca fiind teroriști, potrivit unui raport al Human Rights Watch.

Într-un șir de decrete regale și un nou act general al legislației privind terorismul în general, regele saudit Abdullah a inclus toate formele de disidență politică și protestele care ar putea „afecta ordinea publică”.

Noile legi au fost în mare parte adoptate pentru a combate numărul tot mai mare de saudiți care călătoresc pentru a lua parte la războiul civil din Siria şi al celor care anterior s-au întors cu o nouă instruire şi idei despre răsturnarea monarhiei.

În acest scop, regele Abdullah a emis Decretul Regal 44, care incriminează „participarea la ostilități în afara regatului”, cu pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 și 20 de ani, a declarat Human Rights Watch.

Cu toate acestea, alte reglementări de luna trecută au fost emise de către ministerul de interne saudit, identificând o listă largă de grupuri pe care guvernul le consideră a fi organizații teroriste – inclusiv Frăția Musulmană.

Articolul 1 din noile prevederi definește terorismul ca „apel la gândirea ateistă în orice formă, sau punerea sub semnul întrebării a fundamentelor religiei islamice pe care se bazează această țară”.

Sursa: The Independent

Oare de data asta Unchiul Sam se va sesiza din oficiu, că „se încalcă democraţia şi drepturile omului” sau şi de data asta se va face că plouă conform dublei măsuri cu care ne-a obişnuit deja!? 😀

2 păreri la “Arabia Saudită defineşte ateii ca fiind terorişti

  1. 236

    Cand este vorba de Arabia Saudita, Unchiul Sam este ,,surdo-mut si orb in acelasi timp”.

  2. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge