Bulgarii s-au săturat de NATO şi de UE

By | 13 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

În timp ce la noi toată clasa politică şi presa pupă de zor papucul stăpânului occidental şi fac temenele la Înalta Poartă de la Washington sau Bruxelles, în Bulgaria apar semne că politicienii s-au cam săturat de păcălelile şi sclavia impusă de UE, SUA şi NATO.

Vicepremierul bulgar, Meglena Kuneva, a declarat marţi la Bruxelles că folosirea aderării la Schengen ca măsură de presiune asupra Bulgariei pentru ca aceasta să îşi îndeplinească obligaţiile UE în sfera justiţiei şi afacerilor interne este contraproductivă, relatează site-ul Novinite.com.

Ea a subliniat că este inadmisibil ca ţările membre UE situate în apropierea unor regiuni unde au loc tulburări să fie private de măsurile de securitate oferite de spaţiul Schengen. Kuneva a subliniat că Bulgaria şi-a îndeplinit angajamentele şi a citat adoptarea strategiei privind reforma justiţiei, pregătirea pentru un plan de reformă administrativă în cadrul Ministerului de Interne şi un proiect anticorupţie.

Sursa: Tricolorul

Partidul bulgar Ataka a început să colecteze semnături în scopul organizării unui referendum privind retragerea Bulgariei din Alianţa Nord-Atlantică, a declarat liderul formaţiunii, Volen Siderov, în cursul unei vizite în Crimeea.

„Bulgaria a devenit un front de luptă. Patru baze militare americane operează pe teritoriul Bulgariei începând din 2006, fără a plăti nici măcar chirie, iar acum vor construi şi un centru de comandă”, a spus Siderov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Sursa: ActiveNews

În ţara noastră, în schimb, Lucian Mândruţă îi ceartă pe tineri, pentru că nu vor să meargă la război şi să moară pentru apărarea intereselor imperiului colonial anglo-american, iar preşedintele nostru iubit, domnul Klaus Iohannis, îi asigură pe oficialii UE că România abia aşteaptă să intre în zona euro.