De ce ideea cu plecatul tinerilor la război este o inepţie

By | 20 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

Observ un mod de gândire inept la ăştia care îi tot dau cu „tinerii nu vor să meargă la război ca să-şi apere ţara”. Este un mod de a judeca specific celor care îşi imaginează războiul aşa cum l-au văzut ei în documentarele despre WWII. Este inept din trei motive:

1. Dacă trebuie să-şi apere ţara ei ar trebui să rămână aici, nu să „plece la război”. Dacă trebuie să plece la război înseamnă că se duc să atace altă ţară, deci sunt agresori.

2. Dacă va fi război, să nu-şi imagineze cineva că va fi ca pe vremea lui Napoleon, când bărbaţii plecau la oaste şi gospodinele rămâneau acasă să spele rufe şi să aibă grijă de copii. Dacă va fi război vor fi bombardamente cu avioane supersonice, drone, tiruri cu rachete, artilerie grea, atacuri chimice sau chiar biologice. Vor muri nu doar tinerii care pleacă la război ci toată lumea: femei, copii, bătrâni, adulţi, aşa cum s-a întâmplat în multe zone de pe glob în ultimii ani. Deci ideea asta că numai tinerii între 20 şi 35 de ani ar muri este o tâmpenie.

3. Războiul modern se duce cu tehnică militară de ultimă oră, nu cu infanterişti. Infanteria vine doar în faza finală când soarta războiului este deja decisă, pentru a consolida poziţiile. Deci acei tineri între 20 şi 35 de ani, ca să-şi apere cu adevărat ţara, ar trebui să fie nişte ofiţeri cu pregătire înaltă, capabili să mânuiască arme sofisticate, nu nişte pafarişti care nu au pus în viaţa lor mâna măcar pe un AKM. Plus de asta România ar trebui şi să deţină tehnică militară modernă, ceea ce nu este cazul nostru.

2 păreri la “De ce ideea cu plecatul tinerilor la război este o inepţie

  1. Horea

    Inainte de lua in discutie plecatul la razboi sa analizam:
    – Notiunea de Natiune este blamata si prezentata ( cel putin in cazul Romaniei ) ca ceva ce trebuie sa dispara.
    – Economia, bancile, petrol, gaze, energie, nu mai apartine romanilor.
    – Corpopratiile suprastatale, isi impart ce a mai ramas.
    – Cetateanul Roman a devenit un sclav trecator in spatiul care candva a fost tara lui.
    Si atunci tu ca tanar Roman vrei sa-ti dai viata pentru investitorii din Wall Street ? Nu cred.
    Deci, Rotschild, Soros, Wall Street, Shevron, RMGC sa-si aduca mercenarii lor pentru a-si apara ce au furat de la noi. Noi vom sta la casele noastre,….. daca nu cumva guvernul care ne „reprezinta” ne lasa si fara ele.

  2. Partizanu

    Chiar asa. Unii chiar nu vad ca NEILS SCHNECKER, MONICA TATOIU + … sunt cit mai departe de MICROFON. Oare de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge