SUA vor acum război cu China?

By | 24 mai, 2015
Distribuie prietenilor!

Marina chineză a transmis 8 avertizări în timp ce un avion militar american de supraveghere survola miercuri deasupra insulelor pe care Beijingul le-a construit într-o zonă disputată în Marea Chinei de Sud, relatează CNN. Insulele artificiale şi prezenţa militară masivă chineză au alarmat Pentagonul, care desfăşoară zboruri de supraveghere în scopul de a arăta faptul că Statele Unite nu respectă revendicările teritoriale ale Chinei.

Fostul director adjunct al CIA, Michael Morell, a declarat miercuri, pentru CNN, că această confruntare este absolut un risc ca SUA şi China să intre în război curînd. „Aici Marina chineză… Aici marina chineză… Vă rugăm să plecaţi… pentru a evita o neînţelegere”, s-a auzit o voce, într-o transmisie radio receptată la bordul aeronavei în care se afla o echipă CNN, care a avut acces exclusiv la zborurile de supraveghere ale Pentagonului. Marea Chinei de Sud este subiect al numeroase rivalităţi – revendicările teritoriale asupra acestei zone bogate în peşte, în subsolul căreia s-ar afla zăcăminte importante de resurse naturale.

Sursa: Tricolorul

Dacă nu a mers cu Rusia, acum încearcă cu China. Nu contează cu cine, război să fie!

2 păreri la “SUA vor acum război cu China?

  1. Qu

    Pe americani pur si simplu nu-i tine sa duca un razboi cu o mare putere.
    S-au cam terminat tarile pe care le pot bombarda si jefui fara consecinte.

  2. musashi

    —va tot repet…si va spun in disperare:- motivul real este ca nu mai vrea nimeni hartia tiparita cu” presedinti morti”…acu gaseste motiv cu CHINA (RUSIEI ai baga sula-n coaste ptr . UCRAINA). Motivul e alianta dintre cele doua, si efectul de domino care ar urma
    —ei incearca,n-au ce sa faca ; cu toate astea s-au pus pe treaba lla ei acasa cu JADE HELM-ul…LOL..concluzia? TARA AIA(imperiu ,cum vreti sa i spuneti),nu mai are viitor.
    —ce este fascinant pentru mine este sa observ si la nivel microcosmic (oameni de rand,americani),aceleasi tactici din politica „de sus’ americana….mama,mama:e o galagie generala..
    —s-a intins scarna asta ,abordarea asta jidoveasca a vietii,(totul prin prisma profitului) pe peste tot..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge