Spiritul demonic Jezebel

By | 27 noiembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Jezebel (Izabela pe româneşte) este un spirit demonic de rang înalt, care posedă în special femeile. Este foarte intens promovat în societatea modernă occidentală în rândul femeilor, fiind prezentat ca model de succes şi arhetip feminin. Îl întâlnim la feministe, la femeile „fatale” din showbiz, divele, la femeile de carieră, supranumite şi corporatiste, în reclame, în filme etc.

Spiritul Jezebel mai este denumit uneori şi complexul „Văduva neagră”, după numele păianjenului, a cărui femelă ucide masculul după actul împerecherii, sau femeia-vampir, deoarece acest spirit le determină pe femeile posedate de el să îşi extragă puterea şi energia de la bărbatul pe care îl manipulează şi îl domină.

Femeia posedată de acest spirit foloseşte un arsenal complex de tehnici de manipulare, de control şi subjugare a victimei pe care o alege, cu scopul de a dobândi putere, control, admiraţie, avantaje materiale, pe scurt statisfacerea propriului ego bolnav, sociopat şi plin de narcisim.

În Biblie, Jezebel (Izabela) era o regină puternică şi rea, de origine feniciană, soția unui rege israelit, cu un caracter pasiv, numit Ahab. Ea era o profetă falsă care se închina falsului zeu Baal. Baal era zeul prosperităţii, zeul recoltelor, al fertilității și sexului la babilonieni. Sacrificii ale copiilor închinate acestui zeu erau frecvente la acea vreme. Regina Jezebel fost ucisă de mai mulţi eunuci la ordinul comandantului Jehu.

Izabela a fost o vrăjitoare și spiritul ei vrăjitoresc este încă prezent astăzi în biserică și în lume. Este nevoie atât de un Jehu cât și de cooperarea victimelor rănite (eunuci spirituali) pentru a-o ucide din nou.

Numele Izabela a ajuns să fie asociat cu profeții falși și mai apoi, de la începutul secolului XX, cu femeile decăzute sau abandonate. În folclorul creştin, comparația cu Izabela sugerează că o persoană care a fost păgână sau apostată s-a deghizat într-un slujitor al lui Dumnezeu. Prin manipulare și/sau seducție, ea indus în eroare sfinții lui Dumnezeu şi i-a împins spre păcatele idolatriei și imoralităţii sexuale. Izabela a ajuns să fie asociată în special cu promiscuitatea. În utilizare modernă, numele Izabelei este uneori folosit ca sinonim pentru femei promiscue sexual și uneori, obsedate de control.

Spiritul Jezebel este unul de tip sociopat. Principalele sale caracteristici sunt:

1. Îşi câștigă puterea prin distrugerea altora. „Victoria” asupra cuiva este pentru el ca o infuzie de adrenalină. Reușeşte să ajungă în poziții de autoritate și este dificil de înlăturat, odată ajuns acolo.

2. Este obsedat de control, manipulativ, autoritar.

3. Poate avea o personalitate agresivă, conflictuală, fapt care îi intimidează pe ceilalţi sau, poate fi aşa de „dulce”, „perfect”, înșelător, „timid” și prefăcut, încât este capabil să-i păcălească și să-i determine şi pe alții să i se alăture. Uneori, poate fi foarte fermecător și carismatic.

4. Critic faţă de alții, vicios, până la punctul de a fi însetat de sânge, când vine vorba de el.

5. El nu este niciodată vinovat.

6. Îi implică pe alții în acuzaţiile împotriva victimelor lor. Acționează pentru a-şi convinge adepții și nu renunță la această activitate până când nu reuşeşte să îi convingă. În cazul în care potențialii adepţi nu cooperează și nu se lasă păcăliţi, acest lucru îi provoacă mânie.

7. Este narcisist. În timp ce are tendinţa să fie foarte sensibil cu el însuşi, nu are nici o preocupare pentru sentimentele altora. Nu are empatie faţă de victimele sale și are tendința de a juca rolul de victimă el însuşi, cu scopul de a obține simpatia. În acest fel, victima reală este abandonată și respinsă de către ceilalţi în cazul în care cere ajutor. Îi place foarte mult să fie în centrul atenţiei.

8. Minte și crede propriile sale minciuni. Evitarea adevărului, sau ascunderea în mod intenționat a adevărului este parte a acestui lucru. O imagine falsă este prezentată altora.

9. Impulsiv, nu reuşeşte să îşi ducă planurile până la sfârşit, uneori haotic.

10. Lipsa remuşcărilor, atunci când răneşte pe cineva. Întotdeauna îşi justifică aceste acţiuni.

11. Iresponsabilitate constantă.

12. Iritabilitate, agresivitate (pe faţă, sau subtil), poate fi temperat rapid.

13. Lipsa de conformitate cu normele sociale. Persoana este un „proscris” sau non-conformist. Are propriile căi.

14. Consilierea psihologică nu îl ajută, de vreme ce neagă ceea ce este.

15. Apelează la sentimente religioase, dar este foarte superficial în devotament.

16. De obicei este femeie, dar poate fi şi bărbat. Femeile au tendinţa de a-şi controla bărbaţii prin sex şi aleg bărbaţi pasivi (ca Ahab), astfel încât să-i poată domina.

17. De obicei este căsătorit/ă. Dacă este singur/ă poate fi lesbiană, homosexual sau un bărbat promiscuu.

18. Te acuză pe nedrept şi nu te iartă.

Vă recomand să vedeţi şi acest clip video, care oferă o abordare interesantă a modului cum se manifestă acest spirit demonic în lumea modernă de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge