Rezolvare problemă gstreamer pentru Xubuntu 14.04

By | 28 iunie, 2016
Distribuie prietenilor!

Am trecut de curând de la Ubuntu 12.04 LTS la Xubuntu 14.04 şi lucrurile au mers bine până când am descoperit că nu pot să redau fişiere în format mp3.

Pentru că nu prea obişnuiesc să ascult muzică pe calculator, nu am observat acest lucru decât după câteva săptămâni. Şi cum nu îmi place să las lucrurile nerezolvate, am căutat o soluţie.

La Xubuntu playerul instalat ca default este gmusicbrowser şi acesta, pentru a reda fişierele mp3, are nevoie de gstreamer, care nu este disponibil în pachetele Ubuntu 14.04.

Pentru început am încercat să instalez gstreamer folosind comenzile uzuale:

sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media

sudo apt-get update

sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg

Numai că, deşi instalarea a reuşit, acest lucru nu a rezolvat problema, aşa că am mai căutat pe Internet soluţii şi am găsit pe un formum o monstruozitate de comandă, care, deşi este atât de lungă şi de încâlcită, a rezolvat cu succes problema, acum gmusicbrowser putând reda corect mp3-uri şi nu mai afişează mesaje de eroare.

Comanda este următoarea şi poate şi introdusă în linia de comandă a terminalului cu copy/paste, pentru a nu fi nevoiţi să o tastăm, riscând astfel să facem greşeli:

sudo apt-get install gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-base gstreamer0.10-plugins-base-apps gstreamer0.10-plugins-good gstreamer0.10-plugins-ugly

2 păreri la “Rezolvare problemă gstreamer pentru Xubuntu 14.04

  1. Qu

    Practic, se instaleaza G-Streamerul cu tot cu plugin-uri.

    Problema cu instalarea de module linux e ca se descopera greu versiunea corespunzatoare. Spre exemplu, poti avea programul prg v.2.0 dar nu vei putea sa-l actualizezi (daca dai apt-update install prg va spune ca-i la zi) fara sa stii exact ca modului nou al programului. Si dupa sapaturi afli ca se numeste prg35 ca e la versiunea 3.5 sau ceva asemanator si dai apt-update install prg35 si se instaleaza versiunea buna.

    Exista multe librarii, iar instaland librariile respective apoi si anumite aplicatii vor fi gasite automat de installer.
    Qu´s last blog post ..Updated Oxford Dictionary: Demoncracy

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Păi eu ce spuneam, că în repository-ul Ubuntu 14.04, nu se găseşte gstreamer şi trebuie să apelezi la un third party, care să fie şi compatibil cu versiunea Ubuntu 14.04! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge