Operațiunea ”Secta”

By | 25 septembrie, 2019
Distribuie prietenilor!

În ultimul timp, asupra populației României se desfășoară o serie de operațiuni psihologice, al căror scop nu este deocamdată clar. Cert este că tema centrală are la bază răpirile, violurile și crimele asupra copiilor, în paralel cu violența și abuzurile sexuale asupra femeilor.

Mulți oameni cad în capcana acestor dezinformări și foarte puțini își dau seama că este vorba despre un război psihologic, orchestrat de serviciile secrete. De aceea, am să vă povestesc despre o astfel de operațiune desfășurată pe timpul regimului comunism și care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă azi.

Eram elev prin clasa a 7-a sau a 8-a, deci se întâmpla pe începutul anilor ’80.

Deși la acea vreme televiziunea și presa scrisă erau sub controlul total al Statului, neexistând instituții de presă private și presă independentă, în mod paradoxal, Securitatea nu se folosea de mass-media în operațiunile sale, ci mergea pe zvonistică, zvonul fiind pe atunci cea mai eficientă metodă de comunicare în masă și de viralizare a informației.

Astfel, au început să își facă prezența, în mod insidios, o serie de zvonuri, care spuneau că ar exista un fel de sectă, nu se știe exact de ce fel și a cărei religii, care ar răpi copii și i-ar omorî în cele mai atroce moduri. De exemplu, se zvonea că în liftul nu-știu-cărui bloc ar fi fost găsit un cap de copil, sau că pe șoseaua cutare, un copil a fost smuls din stația de tramvai și băgat într-o mașină de culoarea x, care a dispărut fără urmă.

Îmi amintesc că, atât eu cât și colegii mei de la școală, eram foarte speriați și ne temeam să mai ieșim pe stradă după lăsarea întunericului. Când ieșeam de la școală, mai ales dacă ora era târzie, mergeam doar în grupuri, iar fetele ne rugau adesea să le condcem până acasă.

Eu, împreună cu un coleg și bun prieten, ne gândeam cum să inventăm și să improvizăm tot felul de arme de autoapărare, de la bastoane, bâte, robineți pe post de box și până la electroșocuri realizate după scheme electronice din revistele pentru pionieri.

Panica în rândul populației și poveștile horror au durat cam 1 – 2 ani, după care totul a fost dat uitării.

Am aflat după 1989, că de fapt fusese vorba de o operațiune a Securității îndreptată împotriva unui grup de intelectuali care practicau ”Meditația Transcedentală”, grup din care făcea parte și Andrei Pleșu, marele filosof băsist de azi. Evident, grupul a fost destructurat, iar membrii să-i sancționați disciplinar, detașați, ostracizați, criticați pe linie de partid, conform uzanțelor vremii.

Prin această povestire vreau să arăt cât de ușor poate fi manipulată opinia publică. Dacă atunci, în anii ’80, când nu exista Internet, telefonie mobilă și toate tehnologiile de azi, serviciile puteau desfășura astfel de operațiuni, vă închipuiți ce se poate face acum în domeniul războiului psihologic!

3 păreri la “Operațiunea ”Secta”

  1. Mihai

    Același lucru s-a întâmplat și la americani, rezultatul fiind generația de „snowflakes”, care sunt fragili, vulnerabili și ușor de manipulat. Încearcă să facă părinții să-și țină copiii în casă, să-i protejeze în mod exagerat.

  2. Xaeus

    La americani s-a intamplat indobitocirea in masa, transformand in acelsi timp generatiile noi in carpe de sters pe jos. La noi este acelasi lucru „in progress” si s-a ajuns la 44% analfabeti „functionali” deci opresorii s-au apropiat de obiectivul de a transforma pe toti in oi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge