Dacă ești prost, nu-ți lua câine!

By | 23 ianuarie, 2020
Distribuie prietenilor!

Ieșind cu Maya la plimbare, am întâlnit de câteva ori o proastă cu crăci cu o piticanie de câine, fricos și agresiv. Potaia nu avea lesă și venea la mine lătrând, după care fugea speriată de Maya.

Eu îmi las câinele să se joace cu alții câini și să socializeze, chiar dacă e vorba de câini de talie mare, tocmai pentru că nu vreau ca Maya să fie fricoasă, agresivă și nevrotică, așa cum este acest cîine.

La început ciudata stăpână mi-a aruncat o privire dușmănoasă fără să spună nimic, de parcă i-aș fi greșit cu ceva. În altă zi am văzut-o țipând că vine mașina, iar cățeaua ei era în mijlocul drumului, tot fără lesă.

Azi dimineață, am văzut-o din nou, de la distanță și știind-o puțin sărită de pe fix, am evitat să mă întâlnesc din nou cu ea. După puțin timp întâmplarea face să ne întâlnim iar și deși eram la ceva distanță, potaia ei a alergat din nou lătrând spre Maya. De data asta tâmpita cu spume, a început să țipe la mine că de ce o urmăresc și îi hărțuiesc câinele, de parcă eu mă țineam intenționat după ea.

În continuare am să explic pe puncte, ca să înțeleagă și prostul satului de ce respectiva e o tâmpită.

  1. Dacă ți-e frică să-ți fie mușcat câinele, să dea o mașină peste el, să fie răpit de extratereștri etc. DE CE DRACU’ NU ÎI PUI LESĂ??? Nu ai 10 – 20 de lei să cumperi o lesă?! Și chiar dacă nu ai, iei frânghia de rufe, legi câinele de gât și tot ai rezolvat problema!
  2. Așa cum spuneam, dacă nu lași câinele să se joace și să socializeze cu alți câini sau oameni și îl iei în brațe panicat de câte ori crezi că e în pericol, animalul îți copiază comportamentul și devine fricos, agresiv și nevrotic. Dacă e fricos, agresiv și nevrotic, acest lucru te va determina să îl protejezi și mai mult și astfel se creează un cerc vicios.
  3. Uitați-vă la imaginea de mai jos, la acest bibelou de cățelușă de 9 luni numit Maya! Arată înfricoșător? Ce rău ar putea să facă altui câine? E chiar atât de periculoasă încât trebuie să îți iei animalul în brațe atunci când o vezi?!
Maya

O altă întâmplare mai veche tot cu câini. Într-o seară se întâlnesc o pensionară cu un pui de amstaff și o individă cu un câine de talie foarte mică, o corcitură de yorkshire terrier, ambii fără lesă și lăsați de capul lor. ”Mușcă?!” ”Nu, e prietenos!” Nici nu a terminat bine de zis, că amstafful îl înhață pe pe ăla micu’ de un picior și nu îi mai dă drumul. Țipete, schelălăieli, istericale, sticle cu apă aruncate pe câinele agresiv. În final câinele mic se alege cu un picior rupt.

După câteva minute vine și stăpânul amstaffului, băiat de băiat, ras în cap și începe să bată câinele agresiv cu o curea sau lesă (era noapte!). Am strigat la el să îl lase în pace, pentru că nu câinele era de vină.

Și în acest caz tot stăpânii sunt de vină. Decât să bați câinele ca un idiot, mai bine îi pui lesă specială și botniță așa cum cere legea. Pe urmă, degeaba bați câinele la 5 minute după ce a greșit, pentru că acesta nu va înțelege de ce îl pedepsești și va deveni și mai agresiv și psihotic.

Am aflat ulterior că acel amstaff era găsit pe stradă, deci cu atât mai mult trebuia să fii precaut cu el, neștiind nimic despre trecutul său și vârsta exactă.

De aceea zic, dacă ești prost, nu-ți lua câine, frate!

2 păreri la “Dacă ești prost, nu-ți lua câine!

  1. Xaeus

    Am intalnit pana acum trei categorii de oameni care clar n-ar trebui sa aiba caini:

    1. Aia care tarasc dupa ei ditai animalele mai grele ca ei, dar sunt „boi” sau „piti” de cartier, „e jmeker” ca are caine „tare”, dar posibil sa nu stie nici macar ce rasa e. Bineinteles ca majoritatea nu au botnita si sunt intaratati sa muste orice e mai mic ca ei: caini mici, pisici, porumbei sau orice nu are jumate de metru inaltime. Dupa care ii mai da si doua suturi sau curele pe cocoasa ca nu a rupt porumbelul in doua suficient de pe placul stapanului.

    2. Aia care au ‘simulatori’ de caini, adica cate o chestie cat jumate de pisica care se pisa peste tot si latra continuu la orice vietuitoare. Jumatatile astea de pisica latratoare mai sunt si torturate: imbracate in roz, tunse, frezate, mai ceva ca proprietarul. Asta e tot un fel de pitiponceala, dar macar de periculozitate mai mica. Nu cumva sa te uti urat la potaia cucoanei sau poponelului-proprietar cand te latra, ca gata, e sfarsitul lumii…ti-ai facut un dusman pe viata.

    3. Aia cu caini in apartament. Sunt multe situatii in care in apartamente se cresc multi caini, se ajunge sa fie un focar general de infectie pe toata scara (unde ajunge sa puta in mod continuu a ceva combinatie de urina cu mort putrezit) . Legal nu se poate lua vreo masura. Daca proprietarul nu deschide, n-are ce-i face nimeni. Degeaba sesizari la DSP, primarie, politie. Nu misca nimeni nimic, Cel mult poate lua o amenta pentru TLP, care oricum nu o plateste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge