Ucrainencele şi protestele cu sânii goi

By | 17 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

FEMEN este un grup de feministe din Ucraina înfiinţat în anul 2008. Obiectivul oficial declarat al militantelor, majoritatea tinere studente, este acela de a promova leadership-ul, calităţile intelectuale şi morale în rândul femeilor tinere din Ucraina.

Protestele lor, conform declaraţiilor, ar fi îndreptate împotriva turismului sexual şi a prostituţiei în general. Dar în cei doi ani de activitate al grupului, tinerele ucrainence nu au ratat practic nicio ocazie pentru a se da în spectacol în public, de la gripa porcină, abuzurile statului şi până la absenţa femeilor din viaţa politică, orice pretext a fost binevenit.

protest sanii goi

Modalitatea preferată de protest a feministelor este expunerea în public sumar îmbrăcate şi cu sânii la vedere. Acest fapt trezeşte îndoieli în ceea ce priveşte seriozitatea şi autenticitatea scopurilor acestei organizaţii, pentru că, pe lângă faptul că modul în care protestează nu are nicio legătură cu scopurile declarate, dimpotrivă, degradează şi mai mult imaginea femeii, văzută ca obiect sexual şi întăreşte percepţia în lume a tinerelor din spaţiul ex-sovietic, ca fiind frivole şi înclinate spre prostituţie.

Priviţi acest clip şi spuneţi ce impresie vă face! Este vorba aici de atitudinea unor femei intelectuale şi emancipate, sau a unor curve isterice şi exhibiţioniste?

2 păreri la “Ucrainencele şi protestele cu sânii goi

  1. Pingback: Ucrainencele şi protestele cu sânii goi - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Nopalin

    Daca isi arata sanii pe strada asa fara sa fie o actiune de genul asta sunt arestate pentru indecenta, asa sunt aplaudate. Au cautat si ele o motivatie sa arate ce au in public, si aasa se mai lipeste de ele un bogatas. Si dupa o zi din asta excitarea este mare si sexul mai intens
    .-= Nopalin´s last blog ..SambuRex – esenta de soc negru =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge