Gheorghe Mărmureanu despre cutremurul din Noua Zeelandă

By | 22 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Întotdeauna l-am considerat pe Gheorghe Mărmureanu, Directorul Institutului de Fizică a Pământului, ca fiind o autoritate în domeniul său, un om care vorbeşte serios şi bine documentat atunci când declară ceva şi nu vine cu „gogoşi” de propagandă.

Dar iată ce declară domnia sa în legătură cu seismul care tocmai s-a produs în Noua Zeelandă:

Din punctul meu se vedere şi din punctul de vedere al nostru, al României, este o situaţie favorabilă, în sensul că energia se descarcă acolo. Suntem oarecum în umbră noi aici cu partea asta pentru că partea noastră în umbra va dura până în 2022. Acolo pot fi, dar replicile cred că la această oră, având în vedere că a fost atât de mare ăsta, practic vor fi mai mici.

Eu nu sunt specialist în seismologie, dar din câte am citit cutremurul a fost în jur de 6,5 grade pe scara Richter şi epicentrul său a fost pe la 4 – 5 kilometri adâncime. Aşa că nu îmi pot explica cum acest cutremur ar putea avea un impact asupra situaţiei seismice din ţara noastră care se află la distanţă foarte mare de Noua Zeelandă, iar cutremurele din zona Vrancea se produc la adâncimi mari, de sute de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge