Jurământul securiştilor comunişti

By | 4 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Viitorii ofiţeri acoperiţi ai Direcţiei de Informaţii Externe depuneau acest jurământ în clădirea DIE de pe strada Batiştei, după terminarea şcolilor de specialitate, în prezenţa unui ofițer superior. Era pentru prima şi ultima dată când spionii externi îmbrăcau uniforma pentru fotografia de legitimaţie. O uniformă kaki cu petliţe albastre, dar fără niciun însemn de armă. DIE nu avea însemne de armă. Legitimaţia ofiţerului de spionaj extern era considerată secret de stat.

JURĂMÂNTUL MILITAR

Eu, cetăţean al Republicii Socialiste România, intrând în rândul forţelor armate, jur să fiu devotat poporului muncitor, patriei mele şi conducerii de stat a Republicii Socialiste România.

Jur să-mi însuşesc temeinic toate cunoştinţele mele, pentru a fi un bun militar al Forţelor Armate ale Republicii Socialiste România.

Jur să fiu luptător dârz, cinstit, curajos, disciplinat şi vigilent, să păstrez cu stricteţe secretul militar şi de stat, să păzesc cu grijă avutul militar şi obştesc, să execut fără şovăire prevederile regulamentelor militare şi ordinele comandanţilor şi şefilor mei.

Jur să urăsc din adâncul fiinţei mele pe toţi duşmanii patriei şi ai poporului muncitor.

Jur să fiu gata oricând să lupt pentru apărarea patriei mele, Republica Socialistă România, şi ca militar al Forţelor Armate ale Republicii Socialiste România să lupt cu toată dârzenia şi priceperea, neprecupeţind sângele şi viaţa mea, pentru dobândirea victoriei depline asupra duşmanilor.

Dacă voi călca jurământul meu, să mă lovească pedeapsa aspră a legii Republicii Socialiste România şi să-mi atrag ura şi dispreţul oamenilor muncii.

Mă leg să îndeplinesc întocmai jurământul meu, pentru libertatea şi fericirea patriei şi a poporului muncitor.

Sursa: Agenţia.org

3 păreri la “Jurământul securiştilor comunişti

  1. Epistemolog

    Si daca a fost un secret de stat cum se cunoaste acum? Lipseste si o poza a unei legitimatii de securist de care se vorbeste in articol. Acest juramant daca a fost obtinut, nu e extraordinar, pentru ca figura pe orice livret militar.
    Epistemolog´s last blog post ..2 Zile la mare

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Acum se cunoaşte pentru că nu mai este secret de stat, logic, nu?! 🙂 Şi nu a spus nimeni că este extraordinar, poate doar inedit! 🙂

  3. Gold Press Media

    Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, respingerea sesizarii privind apararea independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, apreciind ca afirmatiile politicienilor nu au constituit o presiune asupra anchetatorilor, au declarat, pentru GPM, surse din magistratura.
    Un procuror si sapte judecatori, dintre membri alesi in CSM, au decis respingerea apararii independentei anchetatorilor DNA, alti trei procurori pronuntandu-se pentru apararea independentei.
    In CSM sunt alesi, de catre magistratii din toata tara, patru procurori si sapte judecatori. Doi reprezentanti ai societatii civile sunt alesi in CSM de Senat. Membrii de drept in CSM sunt ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Romaniei.
    Felix Ilie
    Seful Departamentului de Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge