Datoriile statelor nu vor putea fi plătite niciodată

By | 14 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Unii oameni cred că soluţia crizei datoriilor este reducerea cheltuielilor. Alţii cred că soluţia ar fi creşterea taxelor. Iar cei care conduc tot circul ăsta cred că soluţia este de a tipări şi mai mulţi bani crescând astfel datoria.

Toate aceste soluţii sunt greşite, fiindcă sunt bazate pe greşeala fundamentală a neînţelegerii adevăratei naturi a dolarului. Dolarul este bazat în întregime pe datorie.

Există două tipuri diferite de datorii, folosite pentru a crea banii. Una este prin obligaţiuni prin care guvernul se angajează să le plătească cu dobândă prin taxele extrase din munca voastră. A doua este prin sistemul rezervei fracţionare, prin împrumutul de bani care nu există şi solicitând dobândă.

Credeţi sau nu, asta este legal şi este o practică curentă în actualul sistem monetar. În ambele cazuri beneficiare sunt băncile.

Sistemul descris este o formă ascunsă şi foarte inteligentă de sclavie. Este, de fapt, un tip modern de feudalism. Acesta este însă doar vârful icebergului.

Principala problemă din cauza căreia nicio soluţie anterioară nu va funcţiona, se datorează faptului că, la crearea banilor se solicită dobândă. În termeni simpli asta înseamnă că în sistemul nostru datoria va fi întotdeauna mai mare decât masa monetară în circulaţie. Eliminarea datoriei va duce la dispariţia dolarilor din circulaţie.

Gândiţi-vă puţin la implicaţii! Asta înseamnă că este matematic imposibil să plăteşti datoria! Cheltuind mai puţin asta nu va rezolva problema. Creşterea taxelor nu va rezolva problema.

Însă cel mai important lucru de realizat este că toate acestea nu sunt o întâmplare. Actualul sistem monetar face exact ceea ce a fost programat să facă, şi anume să înrobească populaţia, ascunzând sclavia, pentru a împiedica revoltele.

Şi nu ne va fi uşor să conştientizăm faptul că am fost păcăliţi, că am fost înrobiţi de oameni în costume aflaţi departe, pe care nici măcar nu-i cunoaştem.

Convingerile politice în care credem sunt fără sens. Aceasta este cruda realitate pe care trebuie să o înfruntăm. Bancherii ne-au înrobit pe toţi: părinţi, bunici, străbunici.

Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: Vei lupta să schimbi asta? Sau vei permite copiilor şi nepoţilor tăi să se nască în sclavie?

2 păreri la “Datoriile statelor nu vor putea fi plătite niciodată

  1. Alex

    Ideea de lupta suna frumos, dar vreun plan concret? Lupta organizata inseamna sa gandesti mai mult decat organizatorii.
    Mic exemplu: refuz noul card cu cip, asta ma costa practic statul lunar la cozi cateva ore, o zi pe luna, nu spun asta nimanui face to face deoarece voi parea idiot/infantil/masochist/samd. Bancile fura si altfel-cateva zeci de pentru inoire card aproape anuala!, apoi comisioane pentru fiecare retragere. Deci cei care iau salariul cash ar trebui sa plateasca si ei comision pentru ca banii sunt protejati de zavorul unui seif?
    Incerci sa atragi atentia asupra unor probleme, dar e bine ca nu reusesti prea mult: ai idee ce-ar face lumea daca ar sti costurile unei schimbari „reale”? Ar deveni si mai conservatoare si reactionara. Reforme n-au existat niciodata, altfel am fi avut destula lume care sa iasa in strazi. In mare, daca ai o singura revolutie, inseamna ca prin ea s-au inecat inca o data toate sperantele de tot felul. Abia daca ar fi 2 revolutii, una de sistem, si a doua populara, as putea crede ca prima etapa a fost bine intentionata. Insa in cadrul unei revolutii reale, ar trebui sa cada prea multe capete, dincolo de guvern, institutii, banci. S-ar ajunge si la noi, adica eu, tu, aia de langa noi si ceilalti de langa ei, deci concret, dureros.
    N-o sa renuntam la lucrurile pe care le criticam si le consideram nocive; deja am devenit o societate schizofrenica.

  2. Bucur

    perfect adevarat tot ce e in videoclip.O fața mai vopsita a sclavagismului modern.Singura solutie este scirsa in biblie,a doua venire a Mantuitorului cand totul va lua sfarsit,si numai El va pune capat acestui plan diabolic.
    Bucur´s last blog post ..Dupa 5 ani miroase a iarba verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge