Metanul din Oceanul Arctic ar putea grăbi schimbările climatice

By | 15 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Asta ne mai lipsea! După criza zonei euro, ameninţarea unui război global, două atentate în Europa, în Belgia şi Italia, acum ne mai ameninţă şi metanul care iese la suprafaţă din Oceanul Arctic, ameninţând planeta cu Apocalipsa climatică!

Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit sute de suprafeţe gigantice în care gazul metan din Oceanul Arctic iese la suprafaţă şi ajunge în atmosferă. Gazul, de 20 de ori mai dăunător decât dioxidul de carbon, poate grăbi schimbarea climatică, scrie The Independent.

„În urmă cu ceva timp, am descoperit structuri gen torţă, dar acestea nu depăşeau câteva zeci de metri. Este pentru prima dată când descoperim scurgeri continue, puternice şi impresionante. Vorbim de suprafeţe cu peste 1.000 de metri în diametru”, a spus un membru al Academiei de Ştiinţe din Rusia, Igor Semiletov.

Semiletov a catalogat descoperirea drept una şocantă şi a avertizat că se aşteaptă să existe mii de astfel de scurgeri gigantice în zona cuprinsă între coasta rusă şi platforma continentală est-siberiană.

Sursa: Realitatea.net

Ştiţi ce cred eu?! Că e vorba doar de puţină propagandă foarte necesară în aceste zile în care marile puteri îşi reîmpart planeta în zone de influenţă. Parcă văd că soluţia este introducerea de noi taxe pentru energiile regenerabile şi creşterea preţului la carburanţi.

Eu zic să se grăbească “băieţii deştepţi” şi să extragă repede toate gazele naturale din zona arctică, ca să fim mai siguri că nu păţim nimic! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge