Renovarea de Paşti

By | 3 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Cred că toată lumea cunoaşte şi aplică obiceiul de a face curăţenie generală înainte de sărbătorile creştine cele mai importante, Crăciunul şi Sfintele Paşti. Tot românul înainte de Naşterea sau Învierea Domnului, bate covoare, dă cu aspiratorul, mută mobile, spală pe jos etc.

Numai că, vecinul meu de dedesubt are o altă filosofie; el, înainte de sărbători, face renovare. De două ori pe an, el trebuie să schimbe ceva, o gresie, o instalaţie, să zugrăvească, să mai monteze nişte dulapuri în perete şi ce altceva îi mai dă lui prin cap.

Cred că merge pe ideea că, decât să dea nevastă-sa cu mopul pe gresie, mai bine pune el alta nouă. Sau, decât să spele nevastă-sa faianţa din bucătărie, mai bine o dă el jos şi pune alta şi mai frumoasă. Iar dacă WC-ul a început să pută urât, aţi ghicit, decât să dea nevastă-sa cu „Domestos”, mai bine schimbă el scaunul de WC cu totul! Şi dacă tot s-a apucat de treabă, hai să schimbe şi bazinul, chiuveta, nişte ţevi şi dacă a spart pereţii, acum trebuie să pună alţii, cu faianţă nouă şi dacă tot a dat pereţii jos, hai să pună şi o uşă nouă! 😆

Azi-noapte am lucrat pe calculator, am citit nişte chestii, am ordonat fişiere, am selectat texte etc. şi deci m-am culcat pe la 3 şi jumătate dimineaţa. Credeam că voi dormi şi eu ceva mai mult, dar n-am avut noroc! La 9 dimineaţa fix, vecinul a început să demoleze bucătăria. A tot buşit, troncănit, ciocănit şi râcâit, încât nu am mai avut nicio şansă să mai pot dormi. Nu ştiu ce are de gând de data asta… Cred că schimbă faianţa din bucătărie, sau ceva de genul.

Având în vedere că sunt mai puţin de două săptămâni până la Paşti, cred că renovarea se va desfăşura în două etape: una înainte şi a doua după sărbătoare, cum de altfel s-a mai întâmplat şi alte cazuri. Ce să-i faci, asta-i viaţa! Unii bărbaţi au pasiunea să „ciocănească” şi să „găurească” femei, vecinului meu îi place să ciocănească şi să găurească pereţi! 😆

3 păreri la “Renovarea de Paşti

  1. Alex

    Uneori esti trezit la 7:30 de lovituri de baros, asa si-au renovat niste vecini casa vreo 2 luni… :). Intrebati de un cardiac care nu mai suporta, au zis c-o sa se termine cand va fi gata!

  2. Anamaria Bat

    Unii barbati nu pot sa „ciocaneasca” sau sa „gaureasca” femei, si atunci ciocanesc si gauresc pereti:)).
    In alta ordine de idei, intreaba-l daca are aprobare :D:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge