Conspiraţia capitalistă

By | 14 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Producătorul de film şi scriitorul american G. Edward Griffin spunea că cine nu crede în conspiraţii, înseamnă că nu a deschis în viaţa lui o carte de istorie. Griffin explică cel mai bine acest lucru în documentarul pe care l-a realizat în anul 1969, intitulat „The Capitalist Conspiracy” (Conspiraţia capitalistă).

Istoria este de-a lungul ei plină de evenimente ce pot fi încadrate în categoria conspiraţiilor şi chiar conceptul de conspiraţie este unul cât se poate de obişnuit, fără a avea o încărcătură ocultă sau mistică.

Într-un discurs pe care l-am vizionat recent, G. Edward Griffin spunea că trebuie să fie îndeplinite trei condiţii pentru existenţa unei conspiraţii:

1. Să fie implicate două sau mai multe persoane.

2. Aceste persoane să folosească înşelăciunea sau forţa pentru atingerea obiectivului lor.

3. Obiectivul urmărit să fie ilegal sau imoral.

Oare nu vorbim aici de lucruri foarte familiare?!

Documentarul „The Capitalist Conspiracy” demască conspiraţia prin care Oculta Financiară Mondială, folosindu-se de înşelăciune, manipulare, propagandă şi coruperea factorilor politici a reuşit să preia controlul finanţelor, economiei şi implicit guvernelor naţiunilor planetei.

7 păreri la “Conspiraţia capitalistă

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Ştii cumva ce este acela un sofism?! Dacă nu, află că e tocmai ce ai spus în comentariul de mai sus! 😀

  2. Alex

    Simplul fapt ca istoria scrisa e scindata in versiuni-cea „oficiala” si cea secreta spune cam totul, zic eu. Varianta oficiala n-ar putea sa explice de ce n-au mai existat atentate dupa acel semptembrie 2001 in America?

  3. Dan Tănăsescu Post author

    S-ar putea să fie atentate chiar anul acesta şi nu acolo unde se aşteaptă toată lumea. Documentarul trebuie văzut pentru că prezintă nişte aspecte interesante şi ceea ce este cel mai trist e că datează din 1969! Deci nu s-a schimbat nimic de atunci în ciuda acestor dezvăluiri. 🙁

  4. Pingback: Cât de mult ne putem baza pe raţionamente | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge