Capitalismul nu e numai pentru săraci

By | 15 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am mare boală pe capitaliştii ăştia pseudo-libertarieni, băsişti şi în general, cei care se bat cu cărămida în piept că sunt de dreapta. Când îi auzi, tot timpul se plâng de faptul că ei plătesc taxe la stat şi că statul îşi bate joc de banii lor, că dă la săraci, că sunt împotriva intervenţiei statului în economie, că ei sunt cu competiţia, mecanismele de piaţă şi alte abureli.

Dar uite că a fost suficient ca Eugen Nicolăescu de la Sănătate să sisteze decontările la stat pentru spitalele private, că imediat liberalii şi libertarienii închipuiţi au sărit de cur în sus că sunt afectate drepturile cetăţenilor de a-şi alege spitalul la care să fie trataţi şi asta cică ar însemna încălcarea principiilor liberale… etc. de parcă cetăţenii cu bani nu ar fi liberi să se ducă la ce spital vor, iar cei săraci ar avea suficienţi bani ca să îşi permită preţurile de la privaţi!

Dacă domnii capitalişti de piaţă până acum erau foarte duri cu asistaţii social, profesorii şi medicii de la stat, care primesc bani „din munca lor”, acum plâng ca nişte aurolaci că statul le taie subvenţiile. Păi bine măi libertarienilor de dreapta, statul e rău numai când dă la săraci?! Când trebuie să faceţi voi profit, cu bani publici, atunci, nu mai e competiţie, economie liberă şi stat minimal?! Dacă sunteţi aşa de grozavi şi capitalişti, faceţi performanţă, fiţi competitivi şi oferiţi preţuri mici pe banii voştri, nu prin deconturi de la stat! Că vorba aceea, ori suntem capitalişti, ori nu mai suntem!

3 păreri la “Capitalismul nu e numai pentru săraci

  1. Vio

    Eu sunt curioasa care o sa fie timpul minim de stat la coada pentru a intra in cabinetul unui doctor.

  2. 183

    Foarte bun articolul si bine puse problemele. Toti adeptii ,,competitiei” si dusmani ai cooperarii, cand nu le mai convin conjuncturile incep sa atinga partile sensibile ale ,,celor de pe strada”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge