„Energia verde” este finanţată din buzunarul cetăţenilor

By | 14 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Una dintre cele mai mari escrocherii de după vînzarea Petrom către OMV este cea legată de afacerea „eolienilor”, adică transferul producţiei de energie electrică de către statul român către diverşii investitori privaţi, în majoritatea lor străini. Afacerea lor este finanţată de către fiecare român care plăteşte curentul consumat!

Este de neimaginat cum s-a putut pune pe baze legale această escrocherie, fără ca populaţia să reacţioneze, deşi ea este victima acestei grozăvii, plătind sume uriaşe către nişte afacerişti veroşi. Numai faptul că afacerea aceasta este transpartinică poate fi explicaţia pentru tăcerea tuturor şi acceptarea tacită a unei situaţii atît de explozive.

În mod normal, dacă vrea cineva să investească în această producţie alternativă de energie electrică, ar trebui să scoată din propriul buzunar banii necesari, să-i împrumte de la o bancă sau să încerce, ca toată lumea, să-i ia de la Uniunea Europeană pe baza unui proiect acceptat.

Ei, bine, pentru „eolieni”, guvernanţii ultimilor ani au inventat altceva: toţi românii să pună mînă de la mînă şi să adune lunar banii de care au nevoie „investitorii eolieni” pentru a demara uriaşa lor afacere! De ce trebuie noi să le finanţăm investiţia, iar apoi să le plătim pentru curentul pe care ni-l vînd?

Sursa: Cotidianul

Am mai scris şi eu despre asta, dar e bine să ne reamintim.

O părere la “„Energia verde” este finanţată din buzunarul cetăţenilor

  1. marian emil

    Este adevarat,orice forma de energie vinduta in Romania,este hotie grosolana.In domeniul energiei electrice,hotia este bine „ambalata” in facturi de firme venite de-afara,Eon,Cez…si cum s-or mai numi.
    Ca sa citesti o factura la energie electrica trebuie neaparat sa faci facultatea de citit facturi!Adica,astia periodic schimba ceva,perioada de facturare,muta citirea inainte-inapoi in timp convenabil lor ca sa te scoata dator si….insir-te margarite….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge