Războiul este o escrocherie

By | 24 aprilie, 2014
Distribuie prietenilor!

Războiul este o escrocherie. Aşa a fost întotdeauna.

Aceasta este, probabil, cea mai veche, cea mai facilă, cea mai profitabilă, cu siguranță, cea mai păcătoasă. Este singura cu domeniu de aplicare internațional. Este singura în care profiturile sunt socotite în dolari, iar pierderile în vieți omeneşti.

O escrocherie este descrisă cel mai bine, cred eu, ca ceva care nu este ceea ce pare majorităţii oamenilor. Doar un mic grup din „interior” ştie despre ce este vorba. Ea se desfășoară în beneficiul a foarte puțini, pe cheltuiala celor foarte mulți. Din război, câțiva oameni fac averi uriașe.

În [Primul] Război Mondial o mână [de indivizi] a atras profiturile conflictului. Cel puțin 21.000 de noi milionari și miliardari au apărut în Statele Unite în timpul războiului mondial. Mulţi dintre aceştia au recunoscut că uriașele câștiguri mânjite cu sânge provin din returnări ale impozitul pe venit. Cât de mulţi alţi milionari de război şi-au falsificat declarațiile fiscale nimeni nu știe.

Câti dintre aceşti milionari de război au pus mâna pe o armă? Cât de mulți dintre ei au săpat un șanț? Cât de mulți dintre ei știu ce înseamnă să intri nemâncat într-un tranşeu infestat de șobolani? Cât de mulți dintre ei au petrecut nopți nedormite, speriaţi, înconjuraţi de proiectile, şrapnel, mitraliere şi gloanţe? Cât de mulți dintre ei au parat o lovitură de baionetă a inamicului? Cât de mulți dintre ei au fost răniți sau au fost uciși în luptă?

De pe urma războiului naţiunile dobândesc teritorii suplimentare, în cazul în care acestea sunt victorioase. Ele doar le iau. Aceste noi teritorii achiziționate sunt rapid exploatate de către cei puțini – cei puțini, aceiaşi care au stors dolari din sângele războiului. Publicul larg suportă factura.

General Smedley Darlington Butler (30.07.1881 – 21.06.1940) – fragment din cartea „War Is A Racket”

15 păreri la “Războiul este o escrocherie

  1. doru stoian

    Eu as zice ca toata VIATA nu-i decat UN SIR LUNG DE ESCROCHERII-SCAMATORII !

    In timp ce altii vor zice: ” SA NU PIZMUIESTI ….. SA NU RAVNESTI …. SA NU UCIZI ” …. nici Scenaristul, nici Regizorul, nici Actorii …………………. si nici macar pe Criticii -Re_Cenzorii – de Film !

  2. Pingback: Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare (nom33) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. ThinkAgainRO

    De acord cu tine cu diferenta ca in orice razboi cineva ataca si cineva se apără…nu pot fi facuti escroci ambii…trebuie căutate cauzele războiului și identificati escrocii și beneficiarii!

  4. Rudolph Aspirant

    Bine, dar bancile, chiar banii, sunt relativ noi in istoria lumii, pe cand razboaiele sunt mai vechi. Desi e probabil adevarat ca in urma unui razboi se imbogatesc unii, pe cand multi altii din pacate decedeaza, unii sunt chiar inrobiti, etc. Insa nu cred ca razboaiele sunt pornite de sefii de tezaure sau de breasla manufacturierilor de arme si echipamente de razboi, ca e ca si cum ai zice ca de ex mesterii aia care se pricep sa faca sabii si iatagane au conspirat ei si l-au convins pe leaderul de clan sau pe sultan sa faca razboi asa in mod expres ca sa vanda ei mai multe palose, plus acesti meseriasi de sulite erau chiar in comprtitie unii cu altii, nu cred ca stateau ei asa cuminti ca sa poata sa participe la planificarea unei conspiratii organizate sub seful asociatiei lor…zau, cred ca era asa ff care pe care…de-a lungul istoriei mai mari…ma rog, e adevarat ca poate 2 veri care sa fifost ambii producatori de sandale speciale de razboi si aveau si o verisoara care era concubina sefului de trib poate se intelegeau pt o vreme, dar si mai probabil e ca ii traznea mama sau unchiul lui Suleiman de nu se vedeau, ba il puneau la colt si pe fratele mai mic al lui Suleiman ca il suspectau ca el o fi capul gastii care vrea sa-l rastoarne pe Suleiman si sa tradeze breasla manufacturierilor de platose cu care sperau ei sa intre in cardasie…ff complicat, in timp ce lumea obisnuita doar spera si ei sa nu le moara capra, dar daca tot era razboi mai bine sa se asigure din timp sa fure capra vecinului sa aiba si ei de rezerva pt familia lor.

  5. doru stoian

    Dane,

    N-or fi VINOVATI, dar sunt RESPONSABILI – TOTI – pentru ca:

    1) se lasa MANIPULATI = se CONTREAZA;

    2) in loc sa se OPUNA.

  6. doru stoian

    Dane,

    Apropos, tu stii sa faci diferenta (d)intre:

    1) a se CONTRA ?;
    si
    2) a se OPUNE ?

  7. doru stoian

    Dane,

    Sau, spune-mi care-i deosebirea dintre VINA-CULPA si RASPUNDERE ?

    P.S.
    De regula, dreaqu` se afla ascuns la originea tuturor detaliilor, nuantelor, amanuntelor, sofistic_arilor, si/sau confuziilor.

  8. doru stoian

    Dan,

    Nu glumesc deloc. Imi doresc sa ne jucam putin impreuna. Sunt curios sa vad, daca chiar stii sa te joci.

  9. doru stoian

    Flowers and people are doing wrong sometime, because they never think they are CONSCIOUSNESS doing SOME_THING …… WRONG and/or GOOD! Remember Rene Descartes: „Dubito ergo cogito, cogito ergo sum!” ! Yoga means not ILLUMINATION and/or ELEVATION, Yoga is a „Black Hole” and/or an „Early Grave” only!

    Only Jesus Christ is THE TRUE WAY OF LIFE ! Because he sacrificed HIS LIFE – and LOVE – for any other LIVING BEANS!

    YOGA is the best instrument for MASS CONTROL, because practicing people just think they were really thinking!

    But YOGA is better as DRUGS, because HALUCINATION is NATURALLY INDUCED, therefore inoffensive!

    Only people WITHOUT POWER OF IMAGINATION need HELP FROM OUT_SIDE!

    This is the reason WHY Einstein said: ” IMAGINATION is more important (than) any SCIENCE! ”

    The truth is not outside of us … but who and where are we, when we are seeking the truth inside us ?

  10. doru stoian

    YOGA Con_Templation is good, but is not enough for living and/or to be A_LIVE !

  11. doru stoian

    YOGA Con_Templation is good, but is not enough for living and/or to be A_LIVE.

    Over_re_Acting is HELL, not HEAVEN.

    The EQUILIBRIUM of this BALANCE calls Con_Science and/or TRUE KNOWLEDGE.

  12. doru stoian

    Angels and/or Demons are not Divine – sacred – Spirits, they are Profane and/or Humane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge