România achiziţionează de la SUA cel mai performant avion de spionaj din lume

By | 30 mai, 2016
Distribuie prietenilor!

România achizitioneaza de la Statele Unite ale Americii cel mai performant avion de spionaj din lume, care costa 25 de milioane de euro.

Avionul zboară la peste 18.000 de metri şi transmite imagini în timp real cu o marjă de eroare care nu depășeşte un metru. Primul model al Global Hawk 40 a fost lansat în Statele Unite, iar în următorii trei ani NATO va cumpăra alte patru astfel de aparate spion. România poate folosi oricând tehnologia de spionaj dacă are nevoie.

Global Hawk 40 sau „ochii de pe cer”, cum l-au poreclit piloţii americani, a fost fabricat în California. 15 state NATO vor beneficia de el într-o primă fază. Printre ele şi România.

Sursa: Ştirea zilei

Eu cred că asta este exact ce ne lipsea! Aveam nevoie de aşa ceva pentru a spiona culturile de gogoşari şi castraveţi ale bulgarilor! 😆

Pe de altă parte, dacă o firmă românească ar fi livrat aşa ceva, sau orice altceva statului român, asta s-ar fi numit „corupţie“ şi „afaceri cu Statul“. Dacă Statul o face cu americanii, se numeşte „parteneriat strategic“. Norocul americanilor că nu ducem lipsă de proşti şi trădători!

3 păreri la “România achiziţionează de la SUA cel mai performant avion de spionaj din lume

  1. Dan Tanasescu

    Oricât de bune ar fi, dacă România nu are nevoie de ele şi ne costă zeci de milioane de dolari, acest lucru nu mai contează.

  2. ioanca

    Ce nu se spune, e că vor fi conduse de piloți americani pentru a spiona Rusia, Românii doar vor plăti, din greu, pentru autodistrugerea propriei nații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge