Să înţeleg că simbolurile religioase trebuie batjocorite în public?

By | 27 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Am citit o ştire halucinantă despre un raport al Departamentului de Stat american cu privire la România. Sunt enunţate mai multe lucruri, pe care nu le comentez acum, însă un paragraf din articol mi-a atras în mod deosebit atenţia:

Departamentul de Stat american semnalează faptul că au fost menţinute o serie de legi care restrâng libertatea de exprimare şi care provoacă îngrijorarea organizaţiilor media şi a ONG-urilor. Totodată, legea interzice în continuare „defăimarea religioasă” şi „ofensarea publică a simbolurilor religioase”.

Sursa

Să  înţelegem de aici că, pentru a fi democraţie şi pentru a avea libertate de exprimare, trebuie practicată „defăimarea religioasă” şi „ofensarea publică a simbolurilor religioase”?!!! Asta le cam întrece pe toate!

Mă întreb oare, atunci când spui lucruri ofensatoare despre evrei şi despre religia iudaică, sau aduci ofense în public unor simboluri cum ar fi steaua lui David şi menora, nu este vorba oare de defăimare religioasă şi ofensarea publică a unor simboluri religioase?! Nu eşti numit oare antisemit?! Asta înseamnă că americanii vor legi în România care să promoveze antisemitismul, sau doleanţele lor se referă numai la anumite religii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge