Teroriştii ISIS atacă reţeaua electrică a SUA

By | 2 septembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Cred că e clar pentru toată lumea că propaganda americană are mereu nevoie de o sperietoare mondială, întruchipare a răului absolut, cu care să ţină în frică şi teroare atât populaţia americană, cât şi pe cea globală. După ce au tras Al-Qaeda pe linie moartă, era nevoie de un nou Bau-Bau, mai mare şi mai agresiv, aşa că au creat ISIS.

Şi ca de obicei, acest gen de organizaţii pun la cale atentate teroriste la scară mare, pe care serviciile secrete în frunte cu CIA le cunosc planurile în detaliu, le monitorizează, dar de fiecare dată când se produce un astfel de atentat, acestea, ca şi guvernul de altfel, sunt „luate prin surprindere”, nu le pot preveni sau controla şi sunt depăşite de situaţie.

Aşa se pare că este cazul şi cu un ipotetic atac al ISIS asupra centralelor electrice de pe întreg cuprinsul Statelor Unite.

Teroriștii ISIS reprezintă o amenințare „iminentă” la rețeaua electrică din SUA, cu capacitatea de a coordona un atac devastator asupra infrastructurii națiunii noastre, a avertizat un expert-şef în securitate naţională și terorism, duminică într-un interviu la radio.

Dr. Peter Pry, un fost ofițer CIA, este director executiv al Grupului de lucru privind securitatea teritorială și naţională și director al US Nuclear Strategy Forum, ambele consilii consultative ale Congresului. De asemenea, el a făcut parte din Comisia EMP a Congresului, Comisia pentru poziţii strategice a Congresului și Comitetul Casei Serviciilor Armate.

„Există o amenințare iminentă din partea ISIS asupra rețelei electrice naționale și nu doar pentru un singur oraș din SUA”, a spus Pry.

Pry a vorbit la „Aaron Klein Investigative Radio”, pe 970 AM din New York, în emisiunea „The Answer”.

Subliniind amenințarea, Pry a reamintit un raport dezvăluit al US Federal Energy Regulatory Commission care divulga în luna martie că un atac terorist coordonat asupra a doar nouă din cele 55.000 de stații de energie electrică ale națiunii ar putea provoca pene de curent de până la 18 luni de pe o coastă pe cealaltă a ţării.

Un astfel de atac ar echivala impactul devastator al unui atac cu puls electromagnetic (EMP), fără a fi nevoie de nici un dispozitiv nuclear sau sistem de lansare.

Sursa

O părere la “Teroriştii ISIS atacă reţeaua electrică a SUA

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge