Codul bunelor maniere pe messenger

By | 21 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Nu pleca în timpul conversaţiilor

Întreruperea unei conversaţii în mod brusc e un gest grosolan. Este ca şi cum te-ai ridica de la masă şi ai pleca în timp ce persoana de alături încă nu şi-a terminat fraza.

Respectă-i pe cei ocupaţi

Dacă statusul unui prieten este „Busy”, atunci nu e bine să-i trimiţi un link cu noul tău videoclip preferat. Regula asta este valabilă în special în cazul persoanelor care au rareori statusuri „Busy”. Pe de altă parte, nu este în regulă să pui mereu la status că eşti ocupat. Prietenii vor ajunge să nu-l mai ia în serios.

Be Right Back (BRB)

Când trebuie să mergi la toaletă, un brb este întotdeauna recomandat, astfel încât prietenii să nu se întrebe ce ai păţit de nu mai dai niciun semn. BRB este cea mai puţin enervantă abreviere care există. Nu este numai permisă, ci şi încurajată.

Laughing Out Loud (LOL)

Dacă BRB-ul este recomandat, LOL-ul nu trebuie folosit niciodată. Chiar dacă ai râde literalmente în hohote, tot n-ar fi acceptabil să foloseşti LOL-ul, asta pentru că alţii înaintea ta au abuzat de el şi l-au folosit în feluri total nepotrivite.

Scrisul cu majuscule

Acest tip de scris îşi dă senzaţia că cineva ţipă la tine. Deci încearcă să nu foloseşti majuscule niciodată.

Emoticoanele

Abuzul de emoticoane dăunează grav limbajului. În loc să foloseşti punctuleţe şi paranteze, mai bine petreci câteva secunde pentru a te gândi la cuvinte potrivite pentru fiecare context în parte.

Sursa: Adevărul

6 păreri la “Codul bunelor maniere pe messenger

  1. Alex

    Cu riscul de a scoate din sarite (cam) toti cititorii acestui mesaj, sunt de parere ca yahoo messenger e un program conceput pentru SCLAVI, si programele existene te ar trebui impartite in 2 cateogorii, pentru SCLAVI si pentru INVINGATORI, fie ei afaceristi, birocrati, corporatisti etc.
    Cu sau fara audibile, cu sau fara emoticoane, cu sau fara joace, yahoo e un program care consuma timp, energie psihica dar si electrica (poti spune in 5 minute la telefon cate ti-ar lua vreo ora pe mess), proiectat pentru defularea maselor si automentinerea lor intru SCLAVIE.
    Pare exagerat? N-am intalnit nici un individ realizat economic, spiritual samd care sa foloseasca yahoo messenger. In cel mai bun caz folosesc mail-ul.
    Nu cunosc pe nimeni care sa fi avut instalat yahooo messenger si sa fi renuntat la acel drog; ca orice alt drog, da adictie.
    Unii utilizatori ai yahoo messenger se simt superiori celor care folosesc mIRC-ul sau alte programe de socializare intre pustani.
    Orice persoana care foloseste frecvent, zilnic, yahoo messenger va avea reactii deosebit de agresive, iar unele dintre aceste persoane vor reactiona pervers, comentand ca ele nu stau toata ziua, ca de fapt comunica doar in interes direct samd.
    Haideti sa comparam vremurile apuse, ceausiste, cu cele de acum. Inainte aveai microfoane in pereti, te urmarea unu pe strada discret, sau te urmarea vizibil, ca sa te intimideze. Acum nu mai e nevoie. Te torni singur, singura. Spui totul pe mess, fie interlocutorului, fie la status. Spui tot ce gandesti, simti, ai, visezi, doresti etc catre un server.
    Comunicarea virtuala a devenit atat de ieftina incat distruge comunicarea: spunem mii de prostii pe saptamana doar pentru ca pare „free”, iar peste ani daca revedem conversatiile, ni se vor parea niste idiotenii. Folosind yahoo decodere, sa zicem.
    Cei care folosesc internetul pe post de comunicare au de regula traume, sau nerealizari, esecuri pe care vor sa le ascunda; comunicarea scrisa e ideala pentru a minti, fie in format strict text, fie si atasand emoticoane.Sunt fie pustani, pustoaice, fie cei cu adolescenta intarziata, fie autisti, psihopati, fie securisti care verifica si controleaza, fie afaceristi care profita de categoriile de mai sus.
    Daca frecati netul toata ziua (altfel n-ati putea citi acest mesaj), de ce-ati renunta la programele si site-urile de socializare? Lipseste o motivatie? Nu e nevoie sa gasesc una, cata vreme ati gasit sute de motive, fiecare, personal.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Uite eu de exemplu înainte foloseam Yahoo Messenger ca să comunic cu colegii la serviciu sau cu cei de la facultate. De 1 an şi jumătate încoace nu îl mai folosesc. Deci se poate. Comunicarea virtuală doar ca distracţie e o prostie, dar în scop profesional sau de afaceri este necesară.

  3. Alex

    Exista destui habotnici care prin felul in care structureaza mesajele le si anuleaza credibilitatea. Unii dintre ei sunt bine intentionati, parerea mea, alde Danion Vasile, care vedea in internet o capcana. Nu trebuie sa fiu mistic pentru a crede asta, ci doar ultrarationalist, ceea ce si sunt. M-a preocupat sociologia comunicarii, care pe vremuri se rezuma la presa scrisa si televiziune. Pe atunci oamenii se defulau altfel, pe categorii de varste, pe categorii economice… Gratie internetului toata lumea se defuleaza, fiecare clasa defulatorie in felul ei: batranii in acel old style, pe la colt de bloc, in casa scarii si in parcuri, tinerii de varsta medie si mijlocie pe yahoo messenger. E clar ca nu vom schimba nimic. Si nimic din ce gasim pe internet nu e o cheie spre schimbare ci doar un mijloc (tot mai) subtil de a mentine conservatorismul.
    Daca vreti sa nu se schimbe nimic, stati zilnic pe internet, e un mod de a sta. Unii se intrebau ce e statul? Pai se numeste stat pentru ca sta. Asa sa faceti si voi, sa stati. Pe mess, pe facebook, pe sutele de site-uri pe care le accesati zilnic, enervati culmea, de reclame.

  4. Pingback: Codul bunelor maniere pe messenger | Dan Tănăsescu | Gaseste.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge