Italia prelungește starea de urgență până pe 15 octombrie

By | 3 august, 2020
Distribuie prietenilor!

Camera superioară a parlamentului italian a aprobat cerererea premierului Giuseppe Conte de prelungire a stării de urgență până la 15 octombrie.

Aceasta permite guvernului să instituie, prin decret,carantina și orice altă măsură considerată necesară pentru a opri extinderea epidemiei de Covid-19, scrie The Guardian.

„Guvernul va lua decizia de a extinde starea de urgență până în data de 31 octombrie dar doar după ce ea va trece de parlament”, a anunțat ministrul Sănătății italian Roberto Speranza, marți.

Situația din unele state europene au impus prelungirea stării de urgență, în pofida reducerii cazurilor noi în peninsulă.

Italia a interzis intrarea în țară a persoanelor care sosesc din 16 țări ale lumii, iar recent a impus carantină de 14 zile cetățenilor bulgari și români care intră în peninsulă. Carantina este de asemenea obligatorie pentru toate statele non-UE.

Starea de urgență a fost instituită în Italia la sfârșitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 6 luni și aceasta urmează să expire pe 31 iulie.

Executivul italian poate iniția starea de urgență fără acord parlamentar în cazul „dezastrelor și catastrofelor naturale sau alte evenimente care trebuie gestionate cu puteri extraordinare”, conform unei legi din 1992. Ea poate dura cel mult 12 luni și poate fi prelungită apoi cu cel mult încă un an.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge