Samsung Fino 800

By | 19 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

Ieri am fost la poştă şi am ridicat coletul cu camera foto pe care am achiziţionat-o pe okazii.ro. Este o cameră compactă, point-and-shoot, pe film, marca Samsung Fino 800. Deşi este adusă din Ungaria acum 3-4 ani, arată ca nouă.

smgfino800

Fiind un aparat complet automat, nu ai mari reglaje la el, dar acest model are unele avantaje faţă de alte camere pe film care se mai găsesc în magazine astăzi. Are autofocus, faţă de chinezăriile din magazine care sunt free focus. Are obiectiv cu zoom (1,8X), cu lentile Samsung SHD, care, deşi pare surprinzător, sunt foarte bune şi mai are modul de fotografiere bulb (1 – 60 sec), util pentru fotografia de noapte. Bulb înseamnă că obturatorul este deschis atât timp cât declanşatorul este apăsat.

Bliţul are pe lângă modurile „Auto”, „Red Eye Reduction” şi modul „Fill-in”, adică se declanşează atunci când subiectul se află în umbră şi este iluminat puternic din spate, pentru a compensa diferenţa de expunere. Acest mod este util în cazul portretelor în special.

În rest are toate funcţiile uzuale ale unei compacte pe film sau digitale: încărcarea şi avansarea automată a filmului, indicator pentru baterie, buton de „Rewind” pentru film, „Focus Lock”, „Self Timer” (2 sec şi 10 sec pentru autoportret) etc.

Poate vă întrebaţi care este avantajul unei astfel de camere, faţă de o compactă digitală modernă. Păi cel mai mare avantaj este faptul că, în loc de un senzor de mărimea unei unghii, are ditamai filmul de 35 mm, deci cam cât are senzorul un DSLR full-frame de zeci de mii de dolari. Bine, nu are aceleaşi performanţe, dar totuşi e altceva!

Sper să scot ceva peisaje, portrete şi fotografii de noapte mişto, cu ea!

Câteva date tehnice:

Tip cameră: compactă pe film, point-and-shoot
Tip film: 35mm DX-coded, 24x36mm, ISO 50 – 1600.
Obiectiv: lentile Samsung SHD, 4 elemente, 4 grupuri
Diafragma: F6.3/12.3
Plaja focală: 38 – 80 mm
Timpi de expunere: Auto: 1/3 – 1/250 sec, Bulb: 60 – 1 sec.
Alimentare: 2 baterii alcaline tip AA.
Greutate: 200g (fără baterii)

2 păreri la “Samsung Fino 800

  1. Dojo

    Astept cu mare interes pozele in cauza. „Soarele” e innebunit dupa camere pe film, i-os generatie din asta „bubble gum”, asa ca nu stiu sa le folosesc. Prima mea camera a fost digitala, deci nu intru in target. In mana unui cunoscator insa, o camera pe film face minuni. Sa o folosesti sanatos si sa faci multe poze frumoase.

    Iti iei si solutii de pe net? Sau ai vreun magazin in oras? Ca s-au cam rarit si astea. Al meu ia „otravurile” tot de pe net. Si-a luat si un tank Kodak (din ala de developat filmul) de pe ebay. Vechi din 1900 toamna, dar in conditie perfecta. Sa vezi ce mandru e de el 😀
    .-= Dojo´s last blog ..Primele ore in Manhattan =-.

  2. Milu

    Salutare

    Cautam ceva informatii online despre Fino 800 si am nimerit aici.
    Eu detin asa ceva de multa vreme, cred ca de prin 2003, cand abia apareau compactele digitale. Am facut poze faine cu ea, fara rateuri. Sunt convins ca mai functioneaza si acum exemplarul pe care il detin, desi n-a mai vazut o rola noua de film de vreo 7 ani incoace.
    Milu´s last blog post ..Nikon Coolpix P7700, mai luminos şi mai versatil

  3. Milu

    Cand am postat aici primul comentariu, ma bucuram ca am dat de un site in romana, unde se vorbea despre o camera care mi-a placut. Daca imaginea anterioara, cu aceasta pagina ca background, te mai face sa crezi ca spamez, te rog sa stergi comentariile mele. E adevarat ca au aparut la distanta mare de cele anterioare.
    Milu´s last blog post ..Nikon Coolpix P7700, mai luminos şi mai versatil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge