Ziua Internaţională a Rromilor

By | 7 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Ziua de 08 aprilie a fost decretată drept Ziua Internaţională a Rromilor în anul 1971, într-un congres care a avut loc la Londra, de către reprezentanţi ai rromilor din întreaga lume. Cu prilejul acestei sărbători, mâine vor începe o serie de manifestări cultural-artistice în parcul Cişmigiu din capitală.

Citez de pe site-ul stirileprotv.ro:

Conform organizatorilor, taraful „Grigoraş Dinicu” va susţine două concerte de muzică lăutarească autentică, iar formaţia „Kali Band” va delecta publicul cu o muzică gipsy balkan inspirată din cultura traditională rromă, cu influenţe reggae şi ska.

Pe lângă aceste concerte vor mai avea loc „proiecţii de filme artistice şi documentare cu tematică rromă şi realizate de artişti rromi”, proiecţii de artă fotografică şi audiţii muzicale. Nu vor lipsi nici expoziţiile meşteşugarilor rromi, care vor expune obiecte realizate manual, după procedee moştenite din tată-n fiu, obiecte care vor putea fi cumpărate de vizitatori. Va mai fi instalat şi un cort în care o fată de etnie rromă, vă va putea ghici viitorul.

În mod cu totul surprinzător nu am auzit nimic despre concertele de manele şi concursurile de ciordeală şi înjurături „ca la uşa cortului”. 😆

Aceste manifestări vor dura 3 zile, în perioada 8 – 11 aprilie.

O părere la “Ziua Internaţională a Rromilor

  1. Pingback: Tweets that mention Ziua Internationala a Rromilor | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge