Cum să-ţi faci acvariu din calculator

By | 5 iunie, 2010
Distribuie prietenilor!

Te-ai săturat de aspectul banal al calculatorului tău şi vreun unul cu totul şi cu totul deosebit? Poţi să-l faci să arate ca un acvariu, ba mai mult, să facă şi… bule. Singura condiţie este să nu foloseşti apă, ci ulei mineral.

Cum sa iti faci unitatea centrala a pc-ului acvariu de pe tare.ro

11 păreri la “Cum să-ţi faci acvariu din calculator

  1. Dan Lee Post author

    Păi, dacă te uiţi la filmuleţ, vezi că îţi faci tu carcasa din bucăţi de plexiglass. Ce nu am înţeles eu, este cum faci să nu curgă uleiul prin mufa de USB, monitor, reţea, alimentare etc.

  2. VictorCh

    Problema etansarii se rezolva simplu: in interiorul acvariului (la capetele firelor), acolo unde indepartezi izolatia pt a expune continutul (firul), lipesti lateralul firului de capatul izolatiei ramase (ca sa nu se „strecoare” lichidul intre fir si izolatie), iar la trecerea prin peretele etans lipesti izolatia exterioara a firului de peretele gaurit prin care trece firul, ca sa nu curga lichidul direct afara (sau pur-si-simplu scoti firele nu PRIN peretele posterior (sau lateral) ci PESTE acesta) – iar mufele le montezi fie pe o prelungire a fundului (inafara portiunii care constituie acvariul), fie pe una a peretelui din spate (sau lateral), fie pe capac, fie pe un perete fals (transparent sau nu, inalt cat unitatea centrala sau mai scund) care dubleaza peretele din spate (sau lateral) al acvariului.
    O problema mult mai interesanta consider ca o constituie modul in care demontezi calculatorul pt a-l repara sau a-l up-grada: CUM desprinzi firele de perete? Si hai, ca pe asta o rezolvi (tai firele si ulterior le inlocuiesti cu altele noi trecute prin alte gauri) da’ CUM anume procedezi pt a degresa tot continutul calculatorului ca sa poti lipi un fir, si ca sa lucrezi ne-naclait de ulei?
    MAI MULT decat atata: functionarea in ulei mineral (vascos) nu impieteaza asupra bunei functionari a HDD-ului? Sau lucrezi numai cu HDD exterior (auxiliar)?
    Si CE faci daca se fisureaza peretele calculatorului?

  3. Dan Lee Post author

    Nu chiar aşa, deoarece, la calculatoare, mufele sunt fixate direct pe placa de bază, deci nu au fire. În film se specifică faptul că se folosesc componente de calculator ieftine, de care te poţi dispensa, aşa că problema reparării, sau upgrade-ului nu se pune.

  4. VictorCh

    Mufele or fi ele fixate pe placa de baza – DE OBICEI si IN PRINCIPIU – da’ in varianta asta sa gaseasca altcineva modalitatea de etansare, EU nu mi-o pot imagina decat cu mufele EXTERIOARE „acvariului” constituit de asa-zisa cutie a desk-top-ului – si TOT exterior (spre ex) cititorul-scriptor de CD (DVD, etc), nisele pt carduri, butonul de pornire, etc (adica toate facilitatile la care e necesar sa ai acces pe parcursul exploatarii normale a PC-ului).

  5. alin

    chiar nu vedeti ca placa aia de baza e cu mufele toate in sus inspre capac. ele pot fi afara din ulei si capacul vine peste ele, asta zic ca e o pb rezolvata doar de ce e acvariu daca nu poti pune si un pestisor in el? eu il faceam mai rpd cu perete despartitor si in fata puneam apa si un peste si iluzia optica era ca defapt pestele inoata langa componente.

  6. clauss

    Unde se poate gasi un astfel de ulei?
    A incercat cineva acest proiect? ms

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Eu nu am încercat proiectul, dar cred că uleiul mineral se poate procura şi de la benzinării.

  8. eu

    Va rog sa ma anuntati de unde pot lua ulei,sau sa imi dati ceva denumire..

  9. Mihai

    Uleiul nu este un conductor de curent asa ca nu are apsolut nimic daca mufele stau in el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge