Votul meu în finala Blogwars

By | 24 octombrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Iată că a sosit şi marea finală a concursului Blogwars şi ultima dată când mai trebuie să votez în calitate de jurat. Marea problemă pe care am avut-o, pe tot parcursul concursului a fost că a trebuit mai degrabă să ghicesc top-uri decât să votez articolele pe care le consider cele mai potrivite cu tema şi cele mai reuşite în ceea ce priveşte calitatea informaţiei legată de produsele ASUS propuse ca subiect.

Acum, pentru că abordarea s-a schimbat şi juratul câştigător va fi decis de cel care pierde, dintre cei doi finalişti, pot să votez în raport cu propriile preferinţe şi judecăţi de valoare. Totuşi nici acum nu pot să aleg în funcţie de calitatea informativă, tehnică, a articolelor, sau de acurateţea descrierii produsului ASUS NX90, pentru că aceste aspecte practic nu există la vreunul din cei doi concurenţi. Singurul criteriu pe care l-aş putea folosi cu succes ar fi, care este cea mai fantezistă creaţie literară dintre cele două, primul concurent prezentând o povestire SF cu roboţi, în lumea din viitor, unde laptop-ul ASUS NX90 este piesă de muzeu, iar al doilea concurent realizând o parodie în care acest produs este furat de către personajul de desene animate Homer Simpson.

Deci dacă ar fi să votez care povestire este mai reuşită, aş alege SF-ul lui http://imidoresc.wordpress.com/2010/10/20/asus-nx90-sunetul-uitat-al-muzicii/. Ca subiect este mai interesant. Cu toate că oferă un minim de informaţii despre produs (faptul că design-ul aparţine lui David Lewis şi are diagonala de 18,4 inch) totuşi, nu am desemnat acest articol câştigător din următoarele motive:

  1. Nu foloseşte diacritice şi are greşeli de scriere (ex: „Erau cunoscuti si pentru colectiilor lor de arta sau 18,4 inchi).
  2. Face o greşeală tehnică impardonabilă pentru un articol care are ca subiect domeniul IT, spunând că laptop-ului i-a fost ataşat un microfon pentru amplificare, ştiut fiind că orice calculator are o ieşire audio care poate fi conectată direct la un amplificator fără să mai fie nevoie de microfon pentru captarea sunetului pe calea aerului.

Aşa că votul meu merge către http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/10/cine-furat-asus-ul.html, care, deşi nu a spus practic nimic despre produs, în afară de faptul că costă 10.000 de lei, a folosit o exprimare corectă în scris şi a parodiat cu mult umor incidentul în care nişte tineri au furat prototipul modelului ASUS NX90 din holul hotelului Mariott.

Acum, în încheiere, iată câteva informaţii pe care aş fi vrut totuşi să le aflu din aceste articole despre ASUS NX90 şi care ar fi fost foarte utile pentru mine sau pentru oricine altcineva interesat de acest produs:

design-ul unic îi aparţine lui David Lewis – are o carcasă elegantă de aluminiu, două touchpad-uri şi boxele plasate de o parte şi de alta a ecranului;
display FHD LED FullHD de 18.4 inch cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli;
– tehnologie audio Bang & Olufsen pentru calitate extraordinară a sunetului;
procesor Intel Core i7-8200QM (dar există şi opţiunea pentru Intel Core i5);
placă grafică Nvidia Geforce GT 335M;
chipset Intel HM55;

Sursa

4 păreri la “Votul meu în finala Blogwars

  1. Pingback: Votul meu în finala Blogwars - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. bogdan

    Cateva obiectii la rationamentul tau. Stai linistit, oricum stiam ca nu voi castiga.
    Deci:
    1. Sunt o familie, mai multi membri, mai multe generatii. O familie nu inseamna o singura persoana. Deci,folosim pluralul
    2. Dexonline.ro – inchi este una dintre formele de plural ale inch-ului;
    3. un laptop nu are cum sa se auda intr-o sala cu mii de persoane neam.. poa’ sa fie cel mai cel…
    de aici si logic,i-am pus un microfon.
    .-= bogdan´s last blog ..Placi grafice cu noul AMD 6800 de la ASUS =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge