Adrian Păunescu a murit, un mare patriot s-a stins

By | 5 noiembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Adrian Păunescu a murit în această dimineaţă la spitalul Floreasca din Bucucreşti. Inima sa a încetat să mai bată la ora 7:15, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menţine în viaţă. A murit un mare patriot şi susţinător al neamului românesc. L-a ucis suferinţa pentru poporul român şi pentru tragedia pe care România o trăieşte.

L-am văzut pe marele poet, în urmă cu câteva luni, alături de Corneliu Vadim Tudor într-o emisiune de la Realitatea TV. Dacă tribunul fabula şi spumega ca de obicei, Adrian Păunescu este foarte trist şi abătut citindu-i se pe faţă o mare suferinţă. A vorbit în cuvinte mişcătoare despre poporul român, despre nedreptăţile la care este supus de 20 de ani şi a deplâns sentimentul naţional, care aproape s-a stins. Am citit atunci pe chipul său că se va întâmpla ceva cu el. Chiar am avut sentimentul că la un moment dat  i se va face rău în emisiune.

Azi a murit răpus de suferinţa pentru poporul lui şi de neputinţa de face ceva. Ani de-a rândul Adrian Păunescu a slujit neamul românesc cu credinţă şi iubire. Îmi amintesc anii când „Cenaclul Flacăra” era în mare vogă. Mulţi spun că poetul era doar un menestrel la curtea Ceauşeştilor, dar îmi aduc aminte cum, prin charisma sa, prin temperamentul său vulcanic şi prin versurile sale inspirate, reuşea să electrizeze mii de oameni adunaţi la spectacolele pe care le prezida, lucru pe care Ceauşescu nu era în stare să-l realizeze prin toată propaganda sa şi prin aplauzele înregistrate pe bandă şi difuzate la megafoane.

Nu-mi amintesc ca la „Cenaclu” să fi auzit ode pentru Ceauşescu, în schimb mi-au rămas în minte şi în suflet omagiile aduse lui Avram Iancu şi tricolorului românesc. Cărţile cu poezii ale mareului poet se vindeau pe sub mână pe vremea comunismului şi îmi amintesc ce eforturi trebuia să facă tata ca să poată procura câte o apariţie editorială semnată Adrian Păunescu. Versurile sale au făcut celebri o serie de cantautori, dintre care amintesc doar pe Victor Socaciu, Ştefan Hruşcă şi Vasile Şeicaru, muzicieni care astăzi sunt nume de referinţă în lumea artistică şi în viaţa publică din România.

Acum că maestrul ne-a părăsit, constat cu tristeţe şi dezgust, că marii patrioţi dispar unul câte unul, iar ticăloşii şi trădătorii conduc destinele României spre ruină şi o jefuiesc fără nicio urmă de remuşcare.

Adrian Păunescu şi Nichita Stănescu

Adrian Păunescu şi Nichita Stănescu

2 păreri la “Adrian Păunescu a murit, un mare patriot s-a stins

  1. Pingback: Adrian Păunescu a murit, un mare patriot s-a stins - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Cristian

    A murit stalpul culturii si spiritualitatii contemporane, s-a mai dus un DAC la ZAMOLXE – sarut mana si sufletul maestre, luminat si lin sa-ti fie drumul si sa fi linistit, neamul pentru care ai suferit te iubeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge