Atenţie, viruşi noi pe Facebook!

By | 5 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

De câteva zile sunt agasat pe Facebook, ca de altfel mulţi alţii, de aplicaţia aia tâmpită, care te îndeamnă să vezi cine ţi-a vizitat recent profiul. În ultimul timp am primit această invitaţie şi ca mesaj pe chat-ul de pe Facebook. Le-am comunicat celor de la care am primit mesajele acest lucru şi mi-au răspuns că ei nu au trimis nimic şi totul se petrece automat. Evident, au făcut greşeala să dea “accept” aplicaţiei respective şi acum aceasta se foloseşte de datele lor personale ca să trimită mesaje mai departe, exact ca un virus!

Iată însă că de vreo două zile, primesc şi altfel de mesaje pe amintitul chat de pe Facebook. Ieri am primit de la un prieten, un mesaj care îmi dădea un link către o poză, chipurile interesantă. Am dat click, fără să mă gândesc prea mult şi am observat că de fapt legătura respectivă era către un executabil care ar fi fost salvat în calculator dacă dădeam OK. Am închis imediat fereastra respectivă şi pe cea a mesajului de chat. Azi dimineaţă, când am deschis calculatorul am avut de două ori mesaj de eroare gravă de sistem.

Am dat un scan la calculator cu un program de tip “Windows cleaner” şi urmează să dau o scanare generală cu antivirusul, care cred că şi-a făcut totuşi treaba, iar rezultatul a fost cele două erori de sistem.

Am citit şi în presă o serie de ştiri, în care scria că, profitând de ultimele evenimente internaţionale, precum cele cu “asasinarea” lui Bin Laden şi nunta regală, cyber-teroriştii, lansează tot felul de viruşi şi programe periculoase sub pretextul difuzării unor fotografii legate de evenimentele respective. Deci atenţie!

O părere la “Atenţie, viruşi noi pe Facebook!

  1. Pokestein .

    Mda . Mai nou e chestia cu ” wanna laugh? :))” si iti da un link , cica , de pe youtube unde are un titlu care are legatura cu numele tau de pe facebook , dar nu te lasa sa-l vezi daca nu instalezi nu stiu ce program . Adica mnaa . merita de stiu . Facebook e un site foarte populat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge